Tips για να... αγαπάς και να αγαπιέσαι!

Είναι υγεία η αγάπη. Δίνει υγεία, δίνει χαρά, πλήρωση, επιτυχία, ικανοποίηση. Ποιοι είναι κάποιοι τρόποι που μπορούμε ν’ αγαπάμε πιο ελεύθερα και να γίνουμε πιο αγαπητοί; Πώς μπορούμε να ξεμπλοκάρουμε την ελεύθερη ροή της αγάπης;

Tips για να αγαπάς

- Δες τους άλλους στην ουσία τους, όπως είναι. Μην προβάλλεις δικές σου προσμονές, επιθυμίες και ψευδαισθήσεις. Αγάπη σημαίνει ν’ αναγνωρίζεις την ταυτότητα των άλλων, καθαρά. Θυμήσου, η αγάπη δεν είναι ψευτοσυναισθηματισμοί.

- Αύξησε την ψυχική σου ενέργεια. Αυτό είναι το βασικότερο στοιχείο για την αγάπη, γιατί η αγάπη είναι ενέργεια. Γίνε σαν ένας ήλιος που όλο δίνει την ζεστασιά και την ζωή του χωρίς προσμονή. Βάλε τον διαλογισμό και την προσευχή στη ζωή σου για να συνδεθείς με την πραγματική Πηγή της ενέργειας, με την Ψυχή σου, ώστε να γίνεις ένας ήλιος. Τα κανάλια της αγάπης ξεμπλοκάρουν με την αύξηση της ψυχικής ενέργειας και γίνεσαι μια ακτινοβόλος εστία αγάπης, χωρίς να χρειάζεται να κάνεις ιδιαίτερα πράγματα.


-Για να αγαπάς, μην σπαταλάς ψυχική ενέργεια – αν δεν έχεις ενέργεια, δεν μπορείς ν’ αγαπήσεις. Η σπατάλη της ενέργειας γίνεται κυρίως μέσα απ’ τις πολλές επαφές και απ’ τις άσκοπες κουβέντες. Πολλή ενέργεια ξοδεύεται μέσα απ’ την αρνητικότητα και την πολυλογία του νου, μέσα απ’ το άγχος και την ανησυχία – η ηρεμία είναι βασική προϋπόθεση της αγάπης. Κανένας αγχωτικός και φοβικός άνθρωπος δεν αγαπά πραγματικά.
- Ξεπέρασε τον εγωισμό σου. Αγάπη σημαίνει να είσαι δοτικός προς τη ζωή (όχι θύμα). Εάν προσμένεις πράγματα, δεν αγαπάς, είσαι σε “αμυντική” στάση. Η αγάπη όμως έχει και διάκριση: θα δίνεις εκεί που πρέπει και όσο πρέπει, ώστε να μην κάνεις κακό στον άλλον, να μην τον κάνεις αδύναμο, γιατί μετά θα σε μισήσει. Εάν γίνεσαι θύμα δίνοντας πολύ αγάπη, σημαίνει ότι έχεις εγωιστικό κίνητρο και θέλεις να πάρεις κάτι.
Tips για να αγαπιέσαι

- Ξεπέρασε τη μιζέρια. Κανένας δεν αγαπά έναν αρνητικό άνθρωπο. Καθάρισε τον εαυτό σου από γκρίνιες, κακίες, ζήλιες, κριτικές. Δεν αρκεί να φέρεσαι καλά εξωτερικά και να προσποιείσαι ενώ μέσα σου έχεις κακίες – είναι υποκρισία αυτό.

- Ομόρφυνε τον εαυτό σου, εξωτερικά κι εσωτερικά. Η ομορφιά έλκει την αγάπη. Όχι όμως ομορφιά του make-up, αλλά ομορφιά υγείας, καθαρότητας, θετικότητας. Ομόρφυνε τον τρόπο που ντύνεσαι, τον τρόπο που μιλάς, τον τρόπο που σκέφτεσαι κι αισθάνεσαι. Αλλά να μην είναι υποκριτικά ή πρόστυχα όλα αυτά – οι άνθρωποι αναγνωρίζουν πολύ καλά το ψεύτικο, που τελικά δεν έλκει την αγάπη αλλά αντίθετα πράγματα.
για-να-αγαπάς-2
- Φέρε υγεία στον οργανισμό σου και γαλήνη. Ένας υγιής οργανισμός μπορεί ν’ αγαπά και ν’ αγαπιέται, όχι ένας άρρωστος. Φέρε υγεία στο σώμα, στα συναισθήματα και στο νου σου. Όλοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να είμαστε υγιείς: να μην καπνίζουμε, να μην τρώμε τοξικές τροφές, να ασκούμαστε, να εργαζόμαστε, να εξελίσσουμε τις δυνατότητές μας. Ένα σώμα δηλητηριασμένο πώς να αγαπήσει; Ένας άνθρωπος που είναι υγιής και αναπτύσσει τα χαρίσματά του, γίνεται αγαπητός γιατί ακτινοβολεί. Ξεπέρασε τις φοβίες.
- Ξεφόρτωσε το αρνητικό σου κάρμα, με το να κάνεις και να σκέφτεσαι το καλό. Ένας άνθρωπος με βεβαρυμένο κάρμα, ούτε μπορεί ν’ αγαπηθεί, ούτε ν’ αγαπήσει. Γι’ αυτό, μην κοροϊδεύεις και μην εκμεταλλεύεσαι ανθρώπους. Γίνε ένας δημιουργικός παράγοντας στην κοινωνία, όχι ένα βαμπίρ που όλο παίρνει και χρεώνεται.
- Αύξησε την χαρά σου. Όλοι αγαπούν έναν πραγματικά χαρούμενο άνθρωπο. Αύξησε την ευγνωμοσύνη για τη ζωή και η χαρά θα αυξηθεί κι αυτή.
για-να-αγαπάς-3
- Μην ζητάς να σε “αποδέχονται με τις αδυναμίες σου”. Οι άλλοι δεν είναι η μαμά σου. Αγάπη σημαίνει να μοχθείς προς την τελειότητα ώστε να γίνεις ο πραγματικός εαυτός σου. Οι αδυναμίες δεν είναι ο πραγματικός εαυτός σου, είναι σκιές. Και ούτε να ενθαρρύνεις τους άλλους να κρατούν τις αδυναμίες τους – αντιθέτως, η αγάπη εμπνέει προς τελειοποίηση.
- Δεν νιώθεις ικανός ή άξιος να αγαπηθείς; Τσέκαρε την αυτοεκτίμησή σου.Για να ξεκινήσεις να εκτιμάς τον εαυτό σου, κάνε πράγματα με τα οποία η συνείδησή σου θα νιώσει ευχαριστημένη. Ξεκίνα να προσφέρεις, να δίνεις χαρά, να βοηθάς, να κάνεις ηρωικά πράγματα, και τότε θα αυξήσεις την αυτοεκτίμησή σου, όχι με ματαιόδοξες προβολές και υποκρισίες.
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...