«Πέππα το γουρουνάκι»: Η σειρά κινουμένων σχεδίων που λατρεύουν τα παιδάκια και οι γονείς τους! (vid)


Από τότε που άρχισε το παιδί σας να παρακολουθεί την παιδική σειρά «Πέππα το γουρουνάκι» προφανώς έχετε διαπιστώσει πως είναι η μεγάλη του αγάπη και καθημερινή, σχεδόν, συνήθεια!
Γι' αυτό το λόγο, πρέπει κι εσείς να μάθετε κάποια βασικά στοιχεία για τη σειρά και φυσικά για τη διάσημη πλέον πρωταγωνίστρια, ώστε να μπορείτε να κατανοείτε το παιδί σας και να κουβεντιάζετε μαζί του, δίχως να το κοιτάτε με απορία στα μάτια. Aυτό φυσικά ισχύει και για όσους από εσάς ακόμη τα παιδιά σας δεν έχουν μάθει για τη χαριτωμένη ηρωίδα Πέππα. Διαβάστε γιατί αξίζει να τη γνωρίσουν!

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την Πέππα

Η μικρή Πέππα είναι μια αξιολάτρευτη γουρουνίτσα πέντε χρονών. Ζει με τους γονείς της και το μικρότερο αδερφό της τον Τζορτζ, ενώ κάνει πολλή παρέα με την καλύτερή της φίλη την Σούζι προβατίνα. Η μαμά της εργάζεται από το σπίτι στον υπολογιστή, για να μπορεί να φροντίζει τα δύο της παιδιά-γουρουνάκια, ενώ ο μπαμπάς της είναι αρχιτέκτονας και του αρέσουν τα μεγάλα ταξίδια με το αυτοκίνητο.

Η Πέππα τρελαίνεται να παίζει με τον αδερφό της, να βοηθά τη μαμά της, να πηγαίνει στη γιαγιά και τον παππού και φυσικά να κυλιέται στις λάσπες όπως όλα τα γουρουνάκια. Όλοι μαζί ζουν σε μία κοινωνία «άγριων» ζώων. Ελέφαντες, ζέβρες λύκοι, αλεπούδες αλλά και ζέβρες, πόνι, σκύλοι και γάτες περιτριγυρίζουν την οικογένεια κι είναι όλοι πολύ καλοί φίλοι μεταξύ τους.

H πρωταγωνίστρια παίζει με το μικρότερο αδερφό της Τζορτζ που έχει έναν κούκλο-δεινόσαυρο, αλλά και με τους φίλους της τα ζωάκια: Πέδρο Πόνι, Ντάνυ Σκυλάκης, Ρεββέκα Κουνέλι, Εμιλυ Ελεφαντίνα, Κάντυ Γατούλα και Ζωή Ζέβρα. Πάνω απ' όλα όμως της αρέσει να κυλιέται στις λάσπες των νερόλακκων και να κάνει δυνατούς... γουρουνίσιους θορύβους, κάτι το οποίο αρέσει και στη μαμά και το μπαμπά της. 

Και για να ξέρετε, οι βασικοί λόγοι που τα παιδιά (αλλά και οι γονείς) αγαπούν την Πέππα είναι:

- Τα επεισόδια των πέντε λεπτών. Η τελειότητα σε 300 δευτερόλεπτα με μια πλοκή που διασκεδάζει απίστευτα. Όταν οι τίτλοι τέλους πέφτουν, τα παιδιά φωνάζουν «Κι άλλο!», ενώ έχουν μάθει ένα σωρό ενδιαφέροντα πράγματα. 

- Η Πέππα μαθαίνει στα παιδιά savoir vivre, αλλά και καλούς τρόπους! Το «ευχαριστώ» και το «παρακαλώ» θα ενταχθούν στο λεξιλόγιο των παιδιών χωρίς να το καταλάβετε!

- Η σειρά μαθαίνει στα παιδιά το γέλιο. Στο τέλος πολλών επεισοδίων, η Πέππα με την οικογένεια και τους φίλους της, καταλήγουν να κείτονται στα πατώματα γελώντας δυνατά!

Λίγα λόγια για την σειρά
Πρόκειται για μια βρετανική παιδική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων σε δημιουργία, σκηνοθεσία και παραγωγή του Astley Baker Davies που μας καλωσορίζει στην καθημερινή ζωή της Πέππα, της οικογένειάς της και των φίλων της.

 Η σειρά έχει αποσπάσει:
- το βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας για Φιλμ και Τηλεόραση, BAFTA (British Academy of Film and Television Arts), «Kαλύτερη σειρά κινουμένων σχεδίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας».

- στο Φεστιβάλ Cartoons on the Bay, απέσπασε το βραβείο Pulcinella ως «Καλύτερο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα της χρονιάς» και «Καλύτερης σειράς κινουμένων σχεδίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας». Στο ίδιο Φεστιβάλ, απέσπασε και την διάκριση του κοινού ως «Καλύτερη σειρά κινουμένων σχεδίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας».

- στο Bradford Animation Festival τη διάκριση «Καλύτερη σειρά κινουμένων σχεδίων» - στο Annecy Animation Festival έλαβε τη μεγάλη διάκριση «Καλύτερη τηλεοπτική παραγωγή»

- στο British Animation Festival τη διάκριση «Καλύτερη σειρά κινουμένων σχεδίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας»
Για να μάθετε κι εσείς την υπέροχη αυτή σειρά, αν δεν την ξέρετε ήδη, μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί με το παιδί σας ένα επίκαιρο επεισόδιο με την Πέππα που πηγαίνει στην παραλία με την οικογένειά της! 


Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...