Ζητήστε από τον ιχθυοπώλη της γειτονιάς σας να σας καθαρίσει τις τσιπούρες για να μη ταλαιπωρηθείτε εσείς με το καθάρισμα τους!
Υλικά
4 τσιπούρες (περίπου 250 - 300γρ. η καθεμιά)
2 καρότα καθαρισμένα, σε λεπτές φέτες
2 πατάτες καθαρισμένες, σε λεπτές φέτες
1 μπρόκολο, τα μπουκετάκια, πλυμένα ή 4 κολοκύθια σε φέτες
2 κλωναράκια σέλινο με τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
4 - 5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα φύλλα
2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
1 κρασοπότηρο κρασί, λευκό
αλάτι, πιπέρι
2 καρότα καθαρισμένα, σε λεπτές φέτες
2 πατάτες καθαρισμένες, σε λεπτές φέτες
1 μπρόκολο, τα μπουκετάκια, πλυμένα ή 4 κολοκύθια σε φέτες
2 κλωναράκια σέλινο με τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
4 - 5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα φύλλα
2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
1 κρασοπότηρο κρασί, λευκό
αλάτι, πιπέρι
Βήμα 1
Πλένετε και κόβετε τα λαχανικά. Καθαρίζετε και πλένετε και τις τσιπούρες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Βήμα 2
Λαδώνετε ελαφρώς ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και βάζετε τις τσιπούρες. Ανάμεσά τους βάζετε τα καρότα, τις πατάτες, το μπρόκολο, τις σκελίδες σκόρδου, το σέλινο, το μαϊντανό και τα φύλλα δάφνης.
Λαδώνετε ελαφρώς ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και βάζετε τις τσιπούρες. Ανάμεσά τους βάζετε τα καρότα, τις πατάτες, το μπρόκολο, τις σκελίδες σκόρδου, το σέλινο, το μαϊντανό και τα φύλλα δάφνης.
Βήμα 3
Σε ένα μπολ χτυπάτε το ελαιόλαδο με το θυμάρι, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί. Περιχύνετε με το μίγμα τις τσιπούρες και τις ψήνετε στο φούρνο για 20 - 25 λεπτά.
Σε ένα μπολ χτυπάτε το ελαιόλαδο με το θυμάρι, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί. Περιχύνετε με το μίγμα τις τσιπούρες και τις ψήνετε στο φούρνο για 20 - 25 λεπτά.
Βήμα 4
Σερβίρετε τα ψάρια ζεστά σε πιάτα γαρνίροντας με τα λαχανικά που ψήσατε στο φούρνο.
Σερβίρετε τα ψάρια ζεστά σε πιάτα γαρνίροντας με τα λαχανικά που ψήσατε στο φούρνο.
Tip:
Τα καρότα και τις πατάτες καλό θα είναι να τα προβράσετε για να τα ψήσετε μετά μαζί με το ψάρι.
olivemagazine.gr via creteplus.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας...