Στην κουζίνα: Τσιπούρες στο φούρνο με λαχανικά και μυρωδικά


Ζητήστε από τον ιχθυοπώλη της γειτονιάς σας να σας καθαρίσει τις τσιπούρες για να μη ταλαιπωρηθείτε εσείς με το καθάρισμα τους!
Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο
Υλικά
4 τσιπούρες (περίπου 250 - 300γρ. η καθεμιά)
2 καρότα καθαρισμένα, σε λεπτές φέτες
2 πατάτες καθαρισμένες, σε λεπτές φέτες
1 μπρόκολο, τα μπουκετάκια, πλυμένα ή 4 κολοκύθια σε φέτες
2 κλωναράκια σέλινο με τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
4 - 5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα φύλλα
2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
1 κρασοπότηρο κρασί, λευκό
αλάτι, πιπέρι

Βήμα 1
Πλένετε και κόβετε τα λαχανικά. Καθαρίζετε και πλένετε και τις τσιπούρες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Βήμα 2
Λαδώνετε ελαφρώς ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και βάζετε τις τσιπούρες. Ανάμεσά τους βάζετε τα καρότα, τις πατάτες, το μπρόκολο, τις σκελίδες σκόρδου, το σέλινο, το μαϊντανό και τα φύλλα δάφνης.

Βήμα 3
Σε ένα μπολ χτυπάτε το ελαιόλαδο με το θυμάρι, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί. Περιχύνετε με το μίγμα τις τσιπούρες και τις ψήνετε στο φούρνο για 20 - 25 λεπτά.

Βήμα 4
Σερβίρετε τα ψάρια ζεστά σε πιάτα γαρνίροντας με τα λαχανικά που ψήσατε στο φούρνο.

Tip:
Τα καρότα και τις πατάτες καλό θα είναι να τα προβράσετε για να τα ψήσετε μετά μαζί με το ψάρι.
olivemagazine.gr via creteplus.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...