Κινηματογραφικά διαμάντια από την Ελλάδα


Αυστραλιανή εφημερίδα «βλέπει» μια Ελλάδα που αντιστέκεται

Μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα λόγω της κακής οικονομικής της κατάστασης, αλλά υπάρχει και μια Ελλάδα που αντιστέκεται και δημιουργεί εντυπωσιακές κινηματογραφικές ταινίες.

Αυτό αναφέρει η αυστραλιανή εφημερίδα «The Age» σε αναφορά της στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Αυστραλίας που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Μελβούρνη, το Σίδνεϊ και άλλες πόλεις της χώρας. Η πρεμιέρα του σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη σημείωσε εντυπωσιακή επιτυχία με την προσέλευση χιλιάδων φίλων του ελληνικού κινηματογράφου.

Η εφημερίδα υποστηρίζει πως εν μέσω της κρίσης «έχουν βγει κινηματογραφικά διαμάντια» από την Ελλάδα.

Όπως γράφει στο φεστιβάλ θα προβληθούν αξιόλογες ταινίες, αλλά μεταξύ αυτών που έχει ξεχωρίσει η αυστραλιανή εφημερίδα είναι τα φιλμ «Άλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου, «Το αγόρι τρώει το φαγητό του παιδιού» του Έκτορα Λυγίζου, «Το Γάλα» του Γιώργου Σιούγα, «Η Πόλη των Παιδιών» του Γιώργου Γκικαπέππα, «Wasted Youth» των Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και Jan Vogel και το «Man at Sea» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη.

Στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ το φεστιβάλ θα συνεχιστεί έως τις 4 Νοεμβρίου με την προβολή δεκάδων ελληνικών ταινιών και ντοκιμαντέρ, καθώς και ταινιών ομογενών. Θα προβληθεί επίσης το φιλμ «Νεκρή Ευρώπη» που είναι βασισμένο στο βιβλίο του Χρήστου Τσιόλκα.

Στην Αδελαΐδα και τη Βρισβάνη το φεστιβάλ θα διεξαχθεί από την 1η έως τις 4 Νοεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες και το πλήρες πρόγραμμα υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.greekfilmfestival.com.au.

αναδημοσίευση από 
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...