31 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης

Η τελευταία μέρα του Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από το 1924 Παγκόσμια Μέρα Αποταμίευσης ως ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτο Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων στο Μιλάνο.


Σκέψεις όπως πρέπει να καταργηθεί αυτή η μέρα λόγω της οικονομικής κρίσης, πώς να κάνω οικονομία με μηδενικό εισόδημα ή εδώ δεν μπορώ να καλύψω τις πάγιες ανάγκες, πώς να κάνω αποταμίευση, είναι απολύτως κατανοητές και λογικές στις μέρες μας. Ωστόσο, λόγω της ημέρας, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την αποταμίευσή λίγο πιο προσβάσιμη, με μερικές χρήσιμες συμβουλές:
  • Οργανώστε τα έσοδα και τα έξοδα σας: Υπολογίστε πόσο είναι το μηνιαίο σας εισόδημα και στη συνέχεια ποια είναι τα πάγια έξοδα σας, για παράδειγμα το ενοίκιο σας, λογαριασμούς ή αν έχετε κάποιο δάνειο. Αφού καλύψετε τις μηνιαίες σας υποχρεώσεις, τότε θέστε προτεραιότητες για την κάλυψη των υπόλοιπων αναγκών σας και αφήστε στην άκρη ένα μικρό ποσό.
  • Ορίστε ένα στόχο: Βάλτε ένα βραχυπρόθεσμο στόχο π.χ. να πάτε ένα ταξίδι ή πιο μακροπρόθεσμους στόχους όπως μία μεγάλη αγορά αγορά. Εκτιμήστε το κόστος του και δείτε πόσα χρήματα μπορείτε να αφήνετε στην άκρη για αυτό το σκοπό. Τα χρήματα αυτά ξεχάστε τα, σαν να μην υπάρχουν.
  • Σταματήστε την χρήση πιστωτικής κάρτας: Ξεχάστε τις κάρτες και οργανώστε τις αγορές σας. Μπορεί να φαντάζει αναγκαίο και απαραίτητο αλλά κάντε και μια δεύτερη σκέψη μπορεί τελικά να μην είναι και τόσο.
  • Αλλάξτε τις συνήθειες σας περιορίζοντας τα έξοδα: Μην χρησιμοποιείται το αμάξι στις κοντινές αποστάσεις, αντί αυτού περπατήστε.Έτσι, κάνετε καλό όχι μόνο στην τσέπη, στην υγεία σας άλλα και στο περιβάλλον.

αναδημοσίευση από http://www.jenny.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...