Εκλογές 2012: Μάχη σώμα με σώμα για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ


Από τις τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται, η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα στις δύο, ενώ σε μία ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται πρώτη δύναμη. Την ίδια ώρα, πτώση στα ποσοστά τους σημειώνουν Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και Οικολόγοι Πράσινοι.
ΜRB: Πρώτη η Νέα Δημοκρατία
Με βάση τη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της εφημερίδας «Real News» η Νέα Δημοκρατία κερδίζει 20,1%. Στη δεύτερη θέση έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,6% και στην τρίτη το ΠΑΣΟΚ με 11,9%. Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,7%, το ΚΚΕ με 4,9% και η Χρυσή Αυγή με 4,8%.
Εκτός Βουλής μένουν Δημιουργία Ξανά με 1,6%, Δημοκρατική Συμμαχία με 1,4% και ΛΑΟΣ με 1,1%. «Άλλο κόμμα» απάντησε ποσοστό 1,1% των ερωτηθέντων, ενώ στο 17,6% εκτιμάται η αδιευκρίνιστη ψήφος.
ALCO: Προηγείται η ΝΔ με 1,7%
Πρώτη δύναμη με προβάδισμα 1,7% αναδεικνύεται η ΝΔ και στη δημοσκόπηση της Alco για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 23,1%, ενώ έπεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,4%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 13,5%, ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,3%, η Δημοκρατική Αριστερά 6%, το ΚΚΕ με 5,2% και η Χρυσή Αυγή με 5,2%.
Άλλα κόμματα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 7,7%, ενώ οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 12%.
Public Issue: Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ 
Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτος στη δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της εφημερίδας «Καθημερινή».
Στη δημοσκόπηση, στην οποία εξετάζεται η εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28%, η ΝΔ 24% και το ΠΑΣΟΚ 15%. Στην τέταρτη θέση έρχονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, στην πέμπτη η ΔΗΜΑΡ με 7%, στην έκτη το ΚΚΕ με 5% και στην έβδομη η Χρυσή Αυγή με 4,5%. Εντός βουλής με 3% μπαίνει η Δημιουργία Ξανά, ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι λαμβάνουν 1,5 και «άλλο κόμμα» απαντά το 4%.
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...