Συνέβη τότε στις 5 Αυγούστου ... με περισσότερες πληροφορίες

Νήλ Άρμστρονγκ
*1802 γεννήθηκε ο Νιλς Χένρικ Άμπελ, Νορβηγός μαθηματικός
*1889 γεννήθηκε ο Κόνραντ Άικεν, Αμερικανός συγγραφέας


*1930 γεννήθηκε ο Νηλ Άρμστρονγκ, Αμερικανός αστροναύτης, ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη. Η δεύτερη διαστημική του πτήση ως κυβερνήτη της αποστολής Apollo 11 τον έφερε στη Σελήνη, όπου στις 21 Ιουλίου, 1969 πάτησε πρώτος το πόδι του λέγοντας: "That's one small step for [a] man, one giant leap for mankind."
"Ένα μικρό βήμα για ένα άνθρωπο, ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα."

*1964 γεννήθηκε ο Adam Nathaniel Yauch (MCA), ιδρυτής και μέλος του hip-hop συγκροτηματος Beastie Boys



Κόλιν Μακ Ρέι
*1968 γεννήθηκε ο Κόλιν Μακ Ρέι, παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC Αρχικά ξεκίνησε το 1980 σε τοπικά πρωταθλήματα της Σκοτίας απ' όπου κατάγεται και κατέκτησε πολλούς τίτλους. Κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο το 1995, χρονιά κατά την οποία βοήθησε τη Σουμπαρού(Subaru) να κατακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο των κατασκευαστών, κάτι που έγινε και τα έτη 1996 και 1997. Επίσης ήταν στη δεύτερη θέση στα παγκόσμια πρωταθλήματα οδηγών, το 1996, 1997 και 2001, ενώ ήταν τρίτος το 1998. Στο σύνολο της καριέρας του απέσπασε 25 νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC).Επίσης κατέχει μέχρι και σήμερα την 4η θέση με τους αθλητές που έχουν τις περισσότερες νίκες.
Το 2003 έκανε την τελευταία του εμφάνιση με το αυτοκίνητο της Σιτροέν και έδωσε τέλος στην Καριέρα του. O Κόλιν Μακ Ρέι έγινε πολύ πιο γνωστός απο την γκάμα των βιντεοπαιχνιδιών του με αποτέλεσμα να αποκτήσει περισσότερους φάνς. Δυστυχώς, σκοτώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2007 στη Σκωτία, σε ηλικία μόλις 39 ετών, μαζί με το γιο του Τζόνι και δύo πολύ καλούς οικογενειακούς του φίλους όπου συγκρούστηκε με το δικό του ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε.
*882 πέθανε ο Λουδοβίκος Γ', βασιλιάς της Γαλλίας
*1832 πέθανε ο Δημήτριος Υψηλάντης, στρατιωτικός και αγωνιστής της επανάστασης του 1821. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ήταν γιος του Κωνσταντίνου Υψηλάντη, δραγουμάνου του Τουρκικού στόλου και γόνου εύπορης και ισχυρής Φαναριώτικης οικογένειας. Αδελφός του ήταν ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, ο αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας. Στάλθηκε στην Γαλλία για να σπουδάσει σε στρατιωτικές σχολές και στη συνέχεια κατατάχθηκε στην αυτοκρατορική φρουρά του Τσάρου στην Πετρούπολη, φτάνοντας έως τον βαθμό του λοχαγού. Το 1818 μυήθηκε στην Φιλική Εταιρεία.
*1878 πέθανε ο Ιωακείμ Β΄, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως
*1962 πέθανε η Μέριλιν Μονρόε, Αμερικανίδα ηθοποιός και σύμβολο του σεξ στη δεκαετία του 1950.
Το πραγματικό της όνομα ήταν Νόρμα Τζην Μόρτενσεν. Νόθο παιδί, πέρασε άσχημη παιδική ηλικία. Σε ηλικία είκοσι ετών ήταν ήδη παντρεμένη και διαζευγμένη. Ξεκίνησε ως μοντέλο και μετά ασχολήθηκε ως κομπάρσος σε ταινίες. Οι πρώτες επιτυχίες, ως ηθοποιός, ήρθαν το 1950 με τις ταινίες "Η ζούγκλα της ασφάλτου" του Τζον Χιούστον και "Όλα για την Εύα" με τη Μπέτι Ντέιβις.
Παράλληλα τότε προκλήθηκε σκάνδαλο όταν γνωστοποιήθηκε ότι παλιότερα είχε ποζάρει γυμνή στο περιοδικό «Playboy». Το 1955 πρωταγωνίστησε στην ταινία «Επτά χρόνια φαγούρα». Ο δεύτερος σύζυγός της ήταν ο παίκτης του μπέιζμπολ Τζο ντι Μάτζιο με τον οποίο και χώρισε μετά από εννιάμηνη συμβίωση. Ήθελε να παίξει σε σοβαρούς ρόλους γι' αυτό και φοίτησε στο Άκτορς Στούντιο της Νέας Υόρκης. Το 1956 έπαιξε στην ταινία «Στάση του Λεωφορείου» για την οποία προτάθηκε για χρυσή σφαίρα. Την ίδια χρονιά παντρεύτηκε τον συγγραφέα Άρθουρ Μίλλερ. Είχε συνεργαστεί με τον Σερ Λόρενς Ολίβιε. Το 1959 συμπρωταγωνίστησε μαζί με τον Τζακ Λέμον και τον Τόνι Κέρτις στην ταινία "Μερικοί το προτιμούν καυτό", όπου και θριάμβευσε. Το 1961 χώρισε από τον τρίτο σύζυγό της, τον Άρθουρ Μίλλερ, και εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική. Το 1962 απολύθηκε από την εταιρία Φοξ, εξαιτίας της ασυνέπειας που παρουσίαζε. Μετά από ένα μήνα βρέθηκε νεκρή από υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών. Όμως οι συνθήκες του θανάτου της παραμένουν ανεξήγητες.
Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει έκτη στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.
*1975 πέθανε ο Γκούσταφ φον Βανγκενχάιμ, Γερμανός ηθοποιός και σκηνοθέτης
*1984 πέθανε ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, Βρετανός ηθοποιός
*2000 πέθανε ο Σερ Άλεκ Γκίνες, Βρετανός ηθοποιός
άρθρο downtime με πληροφορίες από el.wikipedia.org και en.wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...