Το τραγούδι της ημέρας ... λόγω της ημέρας: ΑΦΙΕΡΩΜΑ Jean Michel Jarre - "Oxygene" and more...

O Jean Michel Jarre (Ζαν Μισέλ Ζαρ)  γεννήθηκε στις 24 Αυγούστου 1948 στη Λυών και είναι ένας εκπληκτικός performer και μουσικός παραγωγός. Είναι πρωτοπόρος στην ηλεκτρονική, synthpop, ambient και New Wαve μουσική και είναι γνωστός για τα υπαίθρια θεάματα της μουσικής του, που τα χαρακτηρίζουν τα φώτα, τα λέιζερ, και τα πυροτεχνήματα !!! 
O Jarre έχει πουλήσει περίπου 80 εκατομμύρια άλμπουμ και singles, το πρώτο εκ των οποίων ήταν του 1969 single "La Cage / Erosmachine". Το πρώτο του solo album, το Desert Palace ( Έρημο Παλάτι ) , κυκλοφόρησε το 1972, αλλά  η επιτυχία του άλμπουμ Οξυγόνο το 1976 , ήταν που τον εκτόξευσε στην διεθνή καλλιτεχνικό στερέωμα. Μέχρι το 2000 ο Jarre ήταν εντελώς instrumental, αλλά εκείνο το έτος κυκλοφόρησε το Metamorhoseis, το πρώτο του άλμπουμ με φωνητικά.


Το 1976 ψηφίστηκε ως η "προσωπικότητα της χρονιάς" από το περιοδικό "People"


To 1979 μπαίνει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Guinness για τη μεγαλύτερη συναυλία ποτέ (La Concorde). Δείτε αποσπάσματα από τη συναυλία και τον ίδιο εν ώρα ... εργασίας!!! 

Στο παρακάτω βίντεο παρακολουθήστε μερικά από τα εφέ με laser που χρησιμοποιούσε τότε (1979) στην ίδια συναυλία "Place de la Concorde". Το απόσμασμα τράβηξε με κάμερα θεατής. Η όχι και τόσο καλή ποιότητα του βίντεο οφείλεται στη μετατροπή του από κασέτα VHS.


πυροτεχνήματα και laser από τη συναύλια στο Χιούστον
O Jarre όμως δεν έμεινε στην 1η είσοδο του στο βιβλίο Guiness. Ακολούθησε και 2η το 1987, πάλι για  τη "μεγαλύτερη συναυλία που έγινε ποτέ" (Rendez-Vous Χιούστον). Άλλες  διακρίσεις που έλαβε: Το 1986 διακρίνεται για το "Μουσικό θέαμα της χρονιάς" , στο Victoires de la Musique , για τη συναυλία του  Rendez-Vous στο Χιούστον. Ξανά το 1987 το περιοδικό "People" τον διακρίνει ως «Ευρωπαϊκό μουσικό Πρόσωπο της Χρονιάς» αυτή τη φορά. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ο πρώτος μουσικός από τη Δύση που του επετράπη να πραγματοποιεί συναυλίες στη Λαϊκή Δημοκρατίας της Κίνας. Αυτές και άλλες πολλές βραβεύσεις συνοδεύουν την πολυετή , πολύ επιτυχημένη πορεία του!!!

Για το τέλος , αυτού του μικρού αφιερώματος στον Jean Michel Jarre, αφήσαμε ένα απόσπασμα από τη συναυλία του πέρυσι στην Αθήνα!!! Enjoy...

άρθρο downtime
πληροφορίες από en.wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...