7 Απριλίου: Παγκόσμια ημέρα υγείας

health
Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επέτειο της ίδρυσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), το 1948.

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας αποτελεί μια παγκόσμια εκστρατεία, η οποία εστιάζοντας σε νέα και αναδυόμενα θέματα υγείας, απευθύνει ένα παγκόσμιο κάλεσμα έναρξης συλλογικής δράσης για την προστασία της ανθρώπινης ευημερίας.
Κάθε χρόνο επιλέγεται ένα θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, το οποίο αναδεικνύει κάποιο σημαντικό τομέα, άμεσης προτεραιότητας για τον Π.Ο.Υ..
Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι "Γήρανση και υγεία" και προωθείται με το σύνθημα: "Η καλή υγεία προσθέτει ζωή στα χρόνια".
Εστιάζει στη διαδικασία της γήρανσης και της καλής κατάστασης σε προχωρημένη ηλικία.
Τονίζει ότι, η καλή υγεία σε όλη τη διάρκεια της ζωής μπορεί να βοηθήσει τους ηλικιωμένους άνδρες και γυναίκες, ώστε να έχουν μια πλήρη και παραγωγική ζωή και να συνεισφέρουν στις οικογένειες τους και την κοινότητα.
Η γήρανση είναι μια διαδικασία, η οποία αφορά κάθε άνθρωπο - ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, οικονομικής κατάστασης και τόπου διαμονής.
Με την εντυπωσιακή αύξηση την οποία σημείωσε το προσδόκιμο ζωής, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα, σύντομα, ο παγκόσμιος πληθυσμός θα απαριθμεί περισσότερους ηλικιωμένους από ό, τι παιδιά.
Βασικά μηνύματα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας
• Οι ηλικιωμένοι αποτελούν πολύτιμο πόρο για τις κοινωνίες τους και πρέπει να το νιώθουν.
• Η καλή υγεία σε όλη μας την προγενέστερη ζωή, μας βοηθά να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις θετικές πτυχές της γήρανσης.
• Οι κοινωνίες που φροντίζουν τους ηλικιωμένους τους και υποστηρίζουν την ενεργό συμμετοχή τους στην καθημερινή ζωή, είναι καλύτερα προετοιμασμένες για να αντιμετωπίσουν τον κόσμο που αλλάζει.
πηγή kalabakacity.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...