Ποιο άθλημα να προτιμήσετε για ένα παιδί;



Οι περισσότεροι γονείς θέλουν το παιδί τους να ασχολείται με κάποιο άθλημα. Αλλά και για τα ίδια τα παιδιά η γυμναστική και αθλητισμός έχει πάρα πολλά και σημαντικά οφέλη. Το ερώτημα που θέτουν πολλές φορές οι γονείς είναι «τι γυμναστική και τι άθλημα να διαλέξω για το παιδί μου;».
Παρακάτω σας παραθέτουμε συνοπτικά κάποια αντιπροσωπευτικά αθλήματα και το τι προσφέρουν σε ένα παιδί :

  • Η ενόργανη γυμναστική προσφέρει ρυθμό, ένταση όταν συνοδεύεται από ανάλογη μουσική, δύναμη, ευλυγισία και εκφραστικότητα.
  • Η ιππασία απαιτεί επιμονή, πειθαρχία και διαρκή προσπάθεια. Το παιδί αναπτύσσει μια ιδιαίτερη σχέση με το άλογο, μαθαίνει να διατηρεί την ισορροπία του αλλά και να είναι ευέλικτο.
  • Η κολύμβηση έχει το πλεονέκτημα ότι γυμνάζεται όλο το μυϊκό σύστημα. Επίσης, έτσι το παιδί θα μάθει να κολυμπά με ασφάλεια, να διατηρεί το σώμα του καθαρό, να πειθαρχεί και να αυτοσυγκεντρώνεται.
  • Το μπαλέτο είναι μια μορφή εκγύμνασης μέσα από τον χορό. Το παιδί μαθαίνει να πειθαρχεί, αποκτά ευλυγισία και καλλιεργείται καλλιτεχνικά.
  • Το δημοφιλές ποδόσφαιρο δυναμώνει το σώμα και μαθαίνει στο παιδί το πνεύμα της ομαδικότητας.
  • Το ίδιο και το μπάσκετ, που είναι άθλημα υψηλής ενέργειας, καθώς απαιτεί εκτός από συνεργασία, ταχύτητα και τεχνική.
  • Ο στίβος προσφέρει πολλές επιλογές αθλημάτων, όπως τρέξιμο, ακόντιο, άλμα εις μήκος, άλμα εις ύψος, κ.λ.π.. Στον στίβο σώμα και πνεύμα συνεργάζονται για καλύτερη απόδοση.
  • Οι πολεμικές τέχνες βελτιώνουν τα αντανακλαστικά των παιδιών. Μαθαίνουν να είναι πιο προσεχτικά, αποκτούν έλεγχο στις κινήσεις τους και στα συναισθήματά τους. Ακόμη λόγω της υψηλής συγκέντρωσης που απαιτείται, μαθαίνουν πρώτα να σκέφτονται και μετά να πράττουν.
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...