Σάλος στη Σαουδική Αραβία για την γυναίκα που εκφώνησε δελτίο ειδήσεων χωρίς μαντίλα

Ένα δελτίο ειδήσεων έχει προκαλέσει σάλο στη Σαουδική Αραβία καθώς για πρώτη φορά η τηλεπαρουσιάστρια εμφανίστηκε χωρίς να φοράει την παραδοσιακή ισλαμική ενδυμασία, αφήνοντας το πρόσωπο της παντελώς ακάλυπτο.

Ο παρουσιάστρια μετέδιδε το δελτίο ειδήσεων από το στούντιο του Λονδίνου που όμως εκπέμπει και ανήκει στο Al Ekhbariya που είναι ένα κρατικό ειδησεογραφικό κανάλι.


Οι γυναίκες μπορεί να εμφανίζονται χωρίς μαντίλα στην τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας αλλά ποτέ σε κρατικό κανάλι.

Το συγκεκριμένο δελτίο που μεταδόθηκε την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε μια σειρά αντιδράσεων στο Twitter και γενικότερα σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Κάποιος έγραψε στο twitter «Εχθροί της θρησκείας» ενώ κάποιοι άλλοι σχολίασαν πόσο ασυνήθιστο ήταν το θέαμα και μερικοί επικρότησαν το δελτίο και την ενέργεια αυτή χαρακτηρίζοντας την ένα βήμα υπέρ της προσωπικής ελευθερίας και των δικαιωμάτων των γυναικών.

Ο Saleh Al Mughailif, εκπρόσωπος του καναλιού εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ξανά.Σύμφωνα με την εφημερίδα Gulf News, είπε: «Δεν ήταν σε στούντιο μέσα στη Σαουδική Αραβία και δεν ανεχόμαστε καμία παράβαση των αξιών μας και των συστημάτων της χώρας».

Αρκετοί ήταν αυτοί που σχολίασαν ότι είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα εμφανίστηκε σε δελτίο ειδήσεων χωρίς μαντίλα.

Δεκάδες γυναίκες διαμαρτυρήθηκαν φορώντας την μαντίλα τους στο Ριάντ όπου εδρεύει ο εν λόγω τηλεοπτικός σταθμός.
Υπενθυμιζετα ότι εκτός  από τους ομογενείς που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία, σχεδόν όλοι οι Σαουδάραβες ακολουθούν το Ισλάμ.

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...