Το πιο πολύτιμο ρολόι στον κόσμο... αξίας 17.000.000 δολλαρίων

Ο χρόνος είναι χρήμα. Ιδιαίτερα αν τον μετρά κανείς με το συγκεκριμένο ρολόι, τότε μεταφράζεται σε αρκετά εκατομμύρια. Γιατί τόσο υπολογίζεται ότι κοστίζει. Θεωρείται το «ιερό δισκοπότηρο» των ρολογιών και θα αποτελέσει αντικείμενο δημοπρασίας τον ερχόμενο Νοέμβριο. Πρόκειται για ένα δημιούργημα του Πατέκ Φιλίπ, ο οποίος έφτιαξε αυτό το μοναδικό χρυσό ρολόι τσέπης όταν ο τραπεζίτης Χένρι Γκρέιβς τζούνιορ- κατά πολλούς ο μεγαλύτερος συλλέκτης ρολογιών του 20ου αιώνα- του ζήτησε να φτιάξει κάτι ξεχωριστό για εκείνον. 
Το παρέλαβε έπειτα από οχτώ χρόνια και πραγματικά ήταν κάτι μοναδικό, αφού στο καντράν του μεταξύ άλλων απεικονίζεται και ο νυχτερινός ουρανός της Νέας Υόρκης. Το 1999 ο οίκος Sotheby's πούλησε αυτό το ρολόι για 11 εκατομμύρια δολάρια, που αποτελούσε ρεκόρ σε αυτή την κατηγορία.

Το Νοέμβριο, αυτό το δημιούργημα θα επιστρέψει στον οίκο για να πωληθεί ξανά, με τους εκτιμητές να υπολογίζουν ότι θα σημειωθεί νέο ρεκόρ, καθώς πιστεύουν ότι θα διατεθούν 17 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά του.
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...