Διαγωνισμός για τον καλύτερο κήπο και το πιο πράσινο μπαλκόνι στα Χανιά!

Σειρά περιβαλλοντικών δράσεων και εκδηλώσεων θα πραγματοποιήσει και φέτος ο Δήμος Χανίων με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου).Το πρόγραμμα των δράσεων, όπως εγκρίθηκαν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, περιλαμβάνει:

- Φυτεύσεις από μαθητές στις αυλές των σχολείων τους και σε δρόμους.
- Διαγωνισμό για τον 'καλύτερο κήπο' και για το πιο 'πράσινο μπαλκόνι' στα όρια του Δήμου. Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι δημότες, που έχουν στολισμένο το μπαλκόνι τους με φυτά και λουλούδια ή που έχουν στις οικίες τους κήπο και θεωρούν ότι οι ατομικές τους προσπάθειες αξίζουν επιβράβευσης, να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά και να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στα τηλέφωνα 2821341767, 28213/41601 και 2821341605 ή με e-mail στο press@chania.gr (δηλώνοντας το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνο επικοινωνίας και τη διεύθυνσή τους) από Δευτέρα 21 Μαΐου έως την Παρασκευή 25/5/2012.
Για την αξιολόγηση των μπαλκονιών και των κήπων έχει συσταθεί επιτροπή, η οποία θα επισκεφτεί τους κήπους των ενδιαφερόμενων και θα αποφασίσει για την απονομή των επαίνων και των βραβείων.
- Δενδροφύτευση στον περιβάλλοντα χώρο της λίμνης της Αγιάς την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012.
- Εθελοντικό καθαρισμό εκβολών του ποταμού Μορώνη, παραλία Σούδας, το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012.
- Εκδήλωση με τίτλο 'Ωδή στη Φύση', την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου. Περιλαμβάνει μουσική, λόγο, οπτικοποιημένα τραγούδια σε βίντεο και ποιητικά κείμενα.

- Η κεντρική εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 στον Δημοτικό Κινηματογράφο 'Κήπος', στην οποία θα γίνει και η απονομή βραβείων, επαίνων και συμβολικών δώρων (φυτά) στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετείχαν σε φυτεύσεις και σε καθαρισμούς πάρκων, σχολείων κ.λπ. κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, που πραγματοποιήθηκαν όλο το έτος.
- Επίσης θα γίνει η βράβευση των πολιτών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για τον "καλύτερο κήπο" ή το πιο "πράσινο μπαλκόνι". Θα δοθούν βραβεία έπαινοι και συμβολικά δώρα (φυτά) σε όλους τους συμμετέχοντες.
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...