Το τραγούδι της ημέρας ... λόγω της ημέρας: ΑΦΙΕΡΩΜΑ Ρίτα Σακελλαρίου - "Αυτός ο άνθρωπος, ΑΥΤΟΣ" και άλλαΓεννήθηκε στην Σητεία της Κρήτης στις 22 Νοεμβρίου του 1934. Έχασε τον πατέρα της στον εμφύλιο πόλεμο και αναγκάστηκε να παντρευτεί. Από τον γάμο της απέκτησε δυο παιδιά.
Την πρώτη της εμφάνιση έκανε στο Πέραμα όπου την άκουσε ο Στέλιος Χρυσίνης, που της έγραψε τα πρώτα της τραγούδια. Αργότερα συνεργάστηκε με τους Βασίλη Τσιτσάνη
και Γιάννη Παπαϊωάννου.
Η πρώτη της μεγάλη επιτυχία ήταν το τραγούδι "Ιστορία μου, Αμαρτία μου" που την έκανε πρώτο όνομα. Γνωστά τραγούδια της είναι επίσης τα "Αν κάνω άτακτη ζωή", "Αυτός, ο άνθρωπος αυτός", "Σώσε με", "Μια ζωή πληρώνω" και άλλα. 
Μεταξύ των οπαδών της ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου , η Μελίνα Μερκούρη , ο Αριστοτέλης Ωνάσης , ο Άντονι Κουίν και πολλοί άλλοι διάσημοι της εποχής. Ο Α.Παπανδρέου μάλιστα, "επιθυμούσε" να του τραγουδά η Ρίτα το "Αυτός ο άνθρωπος, ΑΥΤΟΣ" και...ΑΥΤΟΣ να χορεύει!
  
Απεβίωσε στις 6 Αυγούστου του 1999 νικημένη από την επάρατη νόσο. 

"Ιστορία μου" και "Αν κάνω άτακτη ζωή"
           

"Σώσε με " και... από την ταίνια "Ένας κοντός θα μας σώσει" το "Μια ζωή πληρώνω"
             

Άλλες επιτυχίες της σε πιο... "εύθυμο" ύφος. Θυμηθείτε τα
            
άρθρο downtime με πληροφορίες από el.wikipedia.org και en.wikipedia.org

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...