Δωρεάν μαθήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης

ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ


1. ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  

2. ΛΙΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΗΛΕ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 

3. ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ


Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Ηρακλείου λειτουργεί στο πλαίσιο του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ηρακλείου, από το Μάιο του 2013.

 

Στεγάζεται στο  Παγκρήτιο Στάδιο, Θύρα 14

Δ/νση:  οδ. Σπύρου Μουστακλή 25, Περιοχή Λίντο

Τηλ: 2813 409203, 423, 9197

E-mailkdvm@heraklion.gr 

 

Οι αιτήσεις συμμετοχής για τα προγράμματα του ΚΔΒΜ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  μπορούν να υποβάλλονται στο email: kdvm@heraklion.gr

ή δια ζώσης στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηρακλείου κατόπιν ραντεβού. 

Ωράριο: 09:00- 13:00

Τηλ.: 2813 409532, 535, 

Ταχ. Διεύθυνση: Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 22 και Σκουλάδων, ΤΚ 71202


Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά τον πρώτο κύκλο προγραμμάτων κατατέθηκαν 4500 αιτήσεις και δημιουργήθηκαν 117 Τμήματα γενικού πληθυσμού. 

Τα ΚΔΒΜ απευθύνονται σε ενήλικες άνεργους και εργαζόμενους, ανεξάρτητα από φύλο, μορφωτικό επίπεδο, χώρα καταγωγής, θρησκεία, τόπο διαμονής, νέους, φοιτητές κ.λπ., με μόνη προϋπόθεση το ενδιαφέρον τους για γνώση και ενεργό συμμετοχή.

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του υποψήφιου.

Αυτή την περίοδο  υλοποιούνται στοχευμένα προγράμματα τοπικής και εθνικής εμβέλειας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) - Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) - Νέα Φάση.   

Η Πράξη« Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) – Νέα Φάση» εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο -ΕΚΤ).

Με απόφαση τροποποίησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» εγκρίθηκε η χρονική παράταση της Πράξης με νέα ημερομηνία λήξης την 30η/09/2023. (ΑΔΑ:ΨΑΛ246ΜΤΛΡ-360).

Η προγραμματική σύμβαση που έχει υπογράψει ο Δήμος Ηρακλείου εξακολουθεί να ισχύει έως την ανωτέρω ημερομηνία.

Ένα ακόμα στοιχείο τροποποίησης της Πράξης είναι η προσθήκη της δυνατότητας παροχής εκπαιδευτικών προγραμμάτων και μέσω τηλε – εκπαίδευσης.

Τα προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων που  παρέχονται, σχετίζονται με τα ακόλουθα θεματικά πεδία:  Οικονομία – Επιχειρηματικότητα,  Ποιότητα ζωής – Περιβάλλον, Νέες Τεχνολογίες,  Γλώσσα και Επικοινωνία,  Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις,  Πολιτισμός και Τέχνη, Συμβουλευτική Γονέων, Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων, Ελληνομάθεια για Μετανάστες.  

Για τη διασφάλιση της ισότητας πρόσβασης στις δράσεις γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων, ιδιαίτερη μέριμνα πρόκειται να ληφθεί για τα μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων - μετανάστες, ΡΟΜΑ, κρατούμενοι, καθώς και για τους κατοίκους απομακρυσμένων  περιοχών.

 πηγή: ΚΔΒΜ Ηρακλείου

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...