Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα νεολαίας 2014: Ηράκλειο Κρήτης , Θεσσαλονίκη και Ιβάνοβο (Ρωσία) διεκδικούν τον τίτλο!!!


Τον ερχόμενο Νοέμβριο στη Μπράγκα της Πορτογαλίας η πόλη του Ηρακλείου θα αναμετρηθεί με άλλες δύο πόλεις, τη Θεσσαλονίκη και το Ιβάνοβο της Ρωσίας για την κατάκτηση του τίτλου "European Youth Capital". Οι 3 πόλεις πέρασαν στον τελικό αφήνοντας πίσω τους Ευρωπαϊκές πόλεις όπως η Βαρκελώνη κ.α. Το Ηράκλειο όπως μας υπενθυμίζει το δελτίο τύπου στο επίσημο Site του δήμου Ηρακλείου, διεκδικεί για 2η φορά τον τίτλο.
Πρόκειται για ένα τίτλο που δίνεται από το European Youth Forum σε μια ευρωπαϊκή πόλη για ένα ολόκληρο έτος, κατά τη διάρκεια του οποίου, δίνεται σ’ αυτήν, η ευκαιρία να παρουσιάσει νεολαιίστικες δράσεις που σχετίζονται με την πολιτιστική, αθλητική, κοινωνική, πολιτική και οικονομική τοπική ζωή και ανάπτυξη. Ιδιαίτερα, ενθαρρύνονται νέες ιδέες και καινοτόμα προγράμματα σχετικά με την ενεργό συμμετοχή των Νέων, που αποσκοπεί στην ενδυνάμωση της σχέσης μεταξύ της Τοπικής Κοινωνίας και των Ευρωπαϊκών Οργανισμών, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη ενοποιητική διαδικασία και την ενεργοποίηση των Νέων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας ξεκίνησε το 2009, με νικήτρια πόλη το Ρότερνταμ. Ακολούθησε το Τορίνο και φέτος η Αμβέρσα του Βελγίου. Το 2012 συνέχεια έχει η Μπράγκα της Πορτογαλίας και το 2013 το Μάριμπορ της Σλοβενίας. Η διοργάνωση δεν χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. Είναι μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας, της μεγαλύτερης πλατφόρμας μη κυβερνητικών οργανώσεων νεολαίας στην Ευρώπη, που σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει τον τίτλο «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας» σε πόλεις που παρουσιάζουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων, προτάσεων και συνεργασίας για τους νέους, σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, για ένα χρόνο.


Η τελική επιλογή θα γίνει στην Σύνοδο του European Youth Forum που θα λάβει χώρα στη Μπράγκα της Πορτογαλίας στις 18-20 Νοεμβρίου.

πληροφορίες από heraklion.gr ,press-gr.blogspot.com
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...