5+1 tips για να πετύχουμε τους στόχους μας

1/3/2016
Στην έναρξη μίας χρονιάς, στην έναρξη μίας εποχής όπως σήμερα, κάποιοι και καθημερινά κάνουν όνειρα ή, μάλλον καλύτερα, βάζουν στόχους! Προσωπικούς, κοινωνικούς, οικογενειακούς, επαγγελματικούς και άλλους! Αυτό τους κάνει να νιώθουν ενεργοί, δυνατοί και γενναίοι να προχωρήσουν, παρά την οποιαδήποτε αντιξοότητα, παρά τα προβλήματα που μπορεί να συναντήσουν στο δρόμο της! 
Υπάρχει άραγε τρόπος να υλοποιήσουμε, αν όχι όλα, αρκετά από αυτά που θέλουμε και να πετυχαίνουμε τους στόχους μας; Η κυρία Άννα Σταματελάτου σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο jenny.gr αναφέρει ότι υπάρχουν βήματα, τα οποία μπορούν να μας οδηγήσουν εκεί που θέλουμε. Τα αναδημοσιεύουμε εδώ για τους φίλους του Down Time... ίσως έτσι όλοι μας υλοποιήσουμε ευκολότερα τους στόχους μας!
  • Γράφουμε σε ένα χαρτί αυτά που επιθυμούμε να πετύχουμε για τους σημαντικούς τομείς της ζωής μας. Για την οικογένειά μας και το σπίτι μας, για την ψυχολογική και σωματική μας υγεία, για την επαγγελματική μας πορεία και την οικονομική μας κατάσταση, κ.τ.λ Το γράψιμο είναι κάτι που μένει και μας υπενθυμίζει καθημερινά τους στόχους μας, δίνοντάς μας ενέργεια να προχωρήσουμε.

  • Θέτουμε υλοποιήσιμους στόχους και όχι εξωπραγματικούς. Αν για παράδειγμα το εισόδημά μας είναι μικρό, το να βάλουμε στόχο να αγοράσουμε ένα πολυτελή σπίτι στην παρούσα φάση, το πιο πιθανόν είναι να μας ματαιώσει. Οι στόχοι μας πρέπει να είναι μικροί και βραχυπρόθεσμοι. Βήμα βήμα και με σταθερότητα φτάνουμε στον στόχο μας.

  • Περνάμε στην δράση και δεν αναβάλλουμε. Ότι μπορούμε να κάνουμε σήμερα δεν το αφήνουμε για αύριο. Αλλά ακόμα και αν το κάνουμε, το να έχουμε επαφή με τον εαυτό μας και να γνωρίζουμε γιατί το κάνουμε θα μας βοηθήσει να ξεμπλοκάρουμε. Μήπως αντιστεκόμαστε σε κάτι ή φοβόμαστε; Το να κατανοήσουμε την ευάλωτη πλευρά μας θα μας οδηγήσει στην δυναμική πλευρά μας.

  • Κάνουμε έναν προγραμματισμό της καθημερινότητάς μας και των όσων έχουμε να κάνουμε που θα μας φέρουν πιο κοντά σε αυτά που επιθυμούμε. Είμαστε παράλληλα ευέλικτοι ώστε όταν χρειαστεί να αλλάξουμε το πρόγραμμα, μέχρι και να αναθεωρήσουμε τους στόχους μας ανάλογα τα νέα δεδομένα.

  • Επιλέγουμε να συναναστρεφόμαστε με ανθρώπους που είναι σύμμαχοι στις ανάγκες μας και τις επιθυμίες μαςκαι δεν μπαίνουν εμπόδιο στους στόχους μας. Ανθρώπους που είναι αισιόδοξοι, που έχουν επίσης στόχους και κίνητρα και που εξελίσσονται. Οι άνθρωποι που μιλάμε καθημερινά, που κάνουμε παρέα, που ερχόμαστε σε επαφή διαμορφώνουν την μέρα μας, την βδομάδα μας, την ζωή μας. Για να μη γίνει κάποια παρερμήνευση, αυτό δεν σημαίνει πως δεν είμαστε στις δύσκολες κοντά στους δικούς μας ανθρώπους, αντιθέτως. 

  • Είμαστε κοντά στους ανθρώπους, γιατί οι ανθρώπινες σχέσεις είναι το πιο πολύτιμο αγαθό που μπορούμε να έχουμε. Προσέχουμε μέσα απ´τις επαφές μας όμως να αυτοβελτιωνόμαστε και να μη γινόμαστε χειρότεροι. Οι επιλογές των συναναστροφών μας επηρεάζουν την διάθεση μας, την εξέλιξή μας, μέχρι και την γλώσσα του σώματός μας (από εκεί και το χαμογελάτε είναι μεταδοτικό). Η συναισθηματική μετάδοση και ο ασυνείδητος μιμητισμός αναφέρονται ακριβώς σε αυτό. Θα το αναλύσουμε σε επόμενο όμως άρθρο.

Και φυσικά οι πιο σημαντικοί σύμμαχοι  στην πορεία μας, είναι η πίστη πως θα τα καταφέρουμε και το χαμόγελό μας. Κάθε φορά που θα συναντάμε μια δυσκολία, θα συνεχίζουμε και δεν χρειάζεται να απογοητευόμαστε, γιατί στην επιτυχία κανείς δεν φτάνει με ευκολία, αλλιώς δεν είναι επιτυχία..!
Καλή άνοιξη!
Down Time  με πληροφορίες από πηγή (Άννα Σταματελάτου, Ψυχοθεραπεύτρια, 210-3600466-6972100906) 
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...