4+1 παράξενες χρήσεις τροφίμων!

Μην πετάξετε αυτούς τους μεζέδες της κουζίνας, διότι μπορείτε να κάνετε πράγματα τα οποία δεν περιμένατε!


1. Κολοκύθα για μάσκα προσώπου! Η κολοκύθα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά,  βιταμίνες A, C, E, και ψευδάργυρο, με αποτέλεσμα, εκτός από μια υγιεινή τροφή, να αποτελεί και μια τέλεια μάσκα προσώπου. Αναμίξτε 2 κουταλάκια του γλυκού πουρέ κολοκύθας, με 1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού γάλα και 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα. Εφαρμόστε το μίγμα στο πρόσωπό σας για 10 λεπτά, και μετά ξεβγάλετε το καλά. Για ξηρό δέρμα, προσθέστε και λίγο ζάχαρη, για απολέπιση και ενυδάτωση. Για λιπαρό δέρμα, προσθέστε μερικές σταγόνες χυμό cranberry, για να βοηθήσει στην εξισορρόπηση του δέρματος, με ακόμα περισσότερα αντιοξειδωτικά.
2. Φλούδες πατάτας ως μυστικό αντιγήρανσης! Χρησιμοποιήστε  τις φλούδες της πατάτας και φτιάξτε μια μάσκα για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Το μυστικό συστατικό είναι η κατεχολάση, ένα ένζυμο το οποίο βρίσκεται στις πατάτες, και έχει λευκαντικές ιδιότητες. Βάλτε τις φλούδες πάνω στα μάτια σας για 10 λεπτά και ο χυμός τους θα διαρρεύσει μέσα στο δέρμα σας και θα κάνει τα μαγικά του, ειδικά αν συνεχίσετε τη θεραπεία δύο φορές την εβδομάδα.
3. Μπαγιάτικο ψωμί σαν γόμα! Τώρα δεν χρειάζεται να πετάξετε το ψωμί που είναι μπαγιάτικο, διότι μπορείτε να αφαιρέσετε τους λεκέδες. Αν έχετε σημάδια στους τοίχους, σκουπίστε το σημείο με ένα μαλακό πανί, και στη συνέχεια τρίψτε το με ένα κομμάτι μπαγιάτικο ψωμί και θα καθαρίσει αμέσως. 
4. Ληγμένο ελαιόλαδο για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ! Το ξεχασμένο μπουκάλι ελαιόλαδο στο ντουλάπι σας, ίσως έχει χάσει το άρωμα και τη γεύση του, αλλά μπορείτε ακόμα να βρείτε τρόπους, για να το χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να βγάλετε εύκολα, το μακιγιάζ των ματιών σας και γενικά του προσώπου, με το ελαιόλαδο του σπιτιού σας. Ακόμα πιο έξυπνες χρήσεις είναι, να κάνετε μασάζ στις πατούσες του σκύλου σας για την ανακούφιση από τον πόνο, ή να τρίψετε τα φύλλα από τα φυτά σας, ώστε να φαίνονται πιο υγιή, ή να το χρησιμοποιήσετε για να γυαλίσετε τα παπούτσια σας.
Φλούδα μπανάνας. Περίπου 40 εκατομμύρια τόνοι φλούδας μπανάνας, πετάγονται στα σκουπίδια, κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με μια μελέτη του 2013. Όμως, αντ΄αυτού μπορείτε να χρησιμοποιήστε αυτές τις φλούδες,  για να γυαλίσετε τα δερμάτινα ή για να επουλώσετε τις πληγές- τρίψτε καλά την πλευρά, που έχει μώλωπες-, μπορείτε επίσης να τις φάτε! Ένα άρθρο του 2011 στο περιοδικό  Εφαρμοσμένης Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας διαπίστωσε, ότι οι φλούδες μπανάνας περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά, όπως τα καροτενοειδή και πολυφαινόλες. Άρα, πλύνετε τες καλά και στη συνέχεια φτιάξετε ένα smoothie φρούτων. Εναλλακτικά, μπορείτε να τις ψιλοκόψετε και να τις βράσετε, για 10 λεπτά, και ύστερα να τις προσθέστε στο αγαπημένο σας πιάτο.

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...