3.000 τροχαία το χρόνο στην Κρήτη!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΑΒ

Έντονο προβληματισμό προκαλούν τα επίσημα στοιχεία του ΕΚΑΒ για την Κρήτη τα οποία αφορούν στα περιστατικά που καλούνται να διαχειριστούν σε καθημερινή βάση οι διασώστες και τα πληρώματα των ασθενοφόρων.


Σύμφωνα με τα στοιχεία, το μεγαλύτερο ποσοστό των περιστατικών αυτών είναι τροχαία ατυχήματα. Βάσει τον αριθμών κάθε χρόνο τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα σε ολόκληρη την Κρήτη ανέρχονται στις 3.000. Μάλιστα σύμφωνα με τους διασώστες ο μήνας Σεπτέμβριος, είναι ο δυσκολότερος μήνας του έτους αφού συμβαίνουν τα περισσότερα τροχαία συμβάντα από κάθε άλλη χρονική περίοδο.
Πέρα όμως από τη μάστιγα των τροχαίων, αυξητική τάση σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχουν γίνει, παρουσιάζουν επίσης τα καρδιολογικά περιστατικά, αλλά και οι αυτοκτονίες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηρακλειώτικης εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ, τα συμβάντα σε όλη την Κρήτη που διαχειρίστηκαν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο ήταν 43.354 για το 2012, 44. 352 την περυσινή χρονιά, ενώ για φέτος από την αρχή του χρόνου μέχρι και τον Αύγουστο τα περιστατικά σε όλο το νησί ήταν 33.498!
Τα περισσότερα περιστατικά καταγράφονται στο Ηράκλειο. Συγκεκριμένα, το 2012 στο νομό Ηρακλείου τα περιστατικά έφτασαν τα 16.027. Αύξηση κατά περίπου 2000 περιστατικά σημειώθηκε το 2013, οπότε και το ΕΚΑΒ κλήθηκε μόνο στο νομό (συμπεριλαμβάνονται και τα Κέντρα Υγείας) να επιληφθεί σε 18.166 συμβάντα. Για φέτος μέχρι και τον Αύγουστο τα περιστατικά στο νομό Ηρακλείου ήταν 13.997.


Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...