Για σήμερα "Στην κουζίνα" του Down Time "μαγειρεύεται" μία ωραία και εύκολη συνταγή από το sintagespareas.gr, για να μπορέσετε να φτιάξετε σπιτική σάλτσα ντομάτας.
Με τη συνταγή αυτή θα αξιοποιήσετε τις ντομάτες σας που έχουν αρχίσει να χαλάνε είτε λόγω βροχής, είτε λόγω πολυκαιρίας και θα κάνετε οικονομία!!! Δοκιμάστε την...
Με τη συνταγή αυτή θα αξιοποιήσετε τις ντομάτες σας που έχουν αρχίσει να χαλάνε είτε λόγω βροχής, είτε λόγω πολυκαιρίας και θα κάνετε οικονομία!!! Δοκιμάστε την...
1) Πλένουμε καλά τις ντομάτες μας να φύγουν τυχών φύλλα, χώματα και προπάντων φυτοφάρμακα.
2) Κόβουμε τα κοτσάνια και τις κόβουμε στα τέσσερα.
3) Τις βάζουμε στο καζάνι σε μέτρια φωτιά και τις βράζουμε μέχρι να λιώσουν.
Ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα να μην κολλήσει κάτω.
4) Κατεβάζουμε το καζάνι από τη φωτιά και περνάμε όλη τη σάλτσα από το μύλο.
5) Ο μύλος ξεχωρίζει τη σάλτσα από την φλούδα και τα σποριά, αφήνοντας την λεία σαν του εμπορίου.
6) Γεμίζουμε τα βάζα σχεδόν μέχρι επάνω, αφήνουμε λίγο αέρα.
7) Κλείνουμε καλά με βρασμένα καπάκια, ζεστά.
8) Βάζουμε ένα παλιό σεντόνι στον πάτο του καζανιού και από πάνω βάζουμε τα βάζα.
9) Γεμίζουμε τα κενά με πανιά, ώστε να μην χτυπάνε μεταξύ τους και σπάσουν τα βάζα. Βάζουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει ελέγχουμε να μην έχουμε φυσαλίδες. Τα βράζουμε για κάνα μισάωρο. Αφού τα σφίξουμε τα αφήνουμε ανάποδα σε κλούβες για να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε στο υπόγειο.
10) Για μικρότερη ποσότητα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν απλό μύλο λαχανικών που θα βρείτε εύκολα στην αγορά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας...