Στην Κουζίνα: Κανελόνια με κιμά και σάλτσα ντομάτας

20/12/2015

Γιάαααμι φαγητό και σήμερα! Από τα αγαπημένα μου! Μεγάλος λάτρης τωνζυμαρικών δε το κρύβω. Αν τα καταφέρω θα συνδυάσω όλα τα φαγητά με ζυμαρικά. Κάθε είδους. Σπαγγέτι, πένες, φαρφάλες και πολλά πολλά άλλα... όλα θα μπουν στο καθημερινό μενού. 
Για σήμερα ο κύβος ερρίφθη και επέλεξε κανελόνια. Χωρίς να χρονοτριβούμε άλλο, ας ξεκινήσουμε τη συνταγή. Πρόκειται για ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο, ιδανικό για να σερβιριστεί μία βραδιά με παρέα στο σπίτι.

Τι θα χρειαστούμε;;;


Υλικά για τον κιμά
1 κιλό κιμά  (μισό μοσχαρίσιο, μισό χοιρινό ή ακόμα καλύτερα 700 γρ. μοσχάρι, 300 χοιρινό)
3 μέτριες ντομάτες ή 350 γρ. περίπου πελτέ (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα δύο στις σωστές αναλογίες. Προτιμήστε να βάλετε μόνο ντομάτα αν αυτό είναι δυνατό)
2 μετρίου μεγέθους κρεμμύδια
αλάτι, πιπέρι
5-6 στρογγυλά μπαχάρι
3/4 του τσαγιού λάδι

Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα μας μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ρίχνουμε το πιπέρι.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι  μέχρι να μαλακώσει. Προσέχουμε να μην καεί.

Ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε σταδιακά μέχρι να αλλάξει χρώμα.

Προσθέτουμε το αλάτι, το μπαχάρι και την ντομάτα και ανακατεύουμε.

Κλείνουμε την κατσαρόλα και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία, περίπου στο 3 με 4, με ανώτατη θερμοκρασία το 9. Θέλουμε να ψηθεί ο κιμάς χωρίς να σωθούν τα υγρά του , ώστε να μην χρειαστεί να προσθέσουμε άλλα.

Μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα. Για να είμαστε σίγουροι ότι είναι έτοιμος ο κιμάς μας, τον δοκιμάζουμε!

(Η συνταγή του κιμά βρίσκεται εδώ, σε προγενέστερο άρθρο με μικρές τροποποιήσεις)



Υλικά για κανελόνια:

τον ψημένο κιμάς
1 κουτί κανελόνια
3 μέτριες ντομάτες
τυρί γκούντα
αλάτι

Εκτέλεση
Γεμίζουμε τα κανελόνια προσεκτικά με τον ψημένο κιμά και τα στρώνουμε προσεκτικά σε ένα πυρέξ 35x25 εκ. περίπου. 

Βάζουμε στο πλέντερ τις αποφλοιωμένες ντομάτες μαζί με λίγο αλάτι.

Ρίχνουμε την υγρή ντομάτα πάνω από τα κανελόνια και προσθέτουμε αρκετό γκούντα ώστε να δημιουργηθεί ένα στρώμα τυριού. Η κρούστα που θα προκύψει στο ψήσιμο θα προστατεύσεις και τα κανελόνια μας από το να καούν.

Ψήστε σε φούρνο με θερμοκρασία 200 βαθμών, τοποθετώντας το πυρέξ περίπου στην μέση του φούρνου και για 20-25 λεπτά. 

Ελέγχετε το φαΐ σας τακτικά και κλείστε τον φούρνο, όταν η κρούστα αρχίζει να αποκτά το πρώτο χρυσοκαφέ χρώμα.



Καλή μας όρεξη!
Down Time

Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε..
Share on Google Plus

About Down Time

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...