Που θα καταλήξει μία ντομάτα αν κάνει skate;

... μάλλον σε κάποιο βαζάκι της Ketchup καθώς σύμφωνα με τον Γάλλο καλλιτέχνη Benoit Jammes, το πιο πιθανό είναι να πέσει, να χτυπήσει και να λιώσει. Αν τα παραπάνω σας φαίνονται αρκετά σουρεαλιστικά, σας διαβεβαιώνουμε ότι οι φωτογραφίες του Benoit είναι χαρούμενες, αστείες, γεμάτες χρώμα που θα σας κάνουν να δείτε τα φρούτα και τα λαχανικά με άλλο μάτι.


Αυτές κι άλλες πολλές ερωτήσεις, απαντάει ο καλλιτέχνης μέσα από το πρόσφατο έργο του, ένα έργο ανοιχτό σε διαφορετικές ερμηνείες που αποδεικνύει ότι όταν η φαντασία καλπάζει, γεννιούνται κάποιες εξαιρετικές ιδέες. Πέρα όμως από την αισθητική τελειότητα και τη δημιουργική ιδέα, το “Skitchen” είναι ένα ιδανικό φωτογραφικό πρότζεκτ για τους μικρούς μας φίλους, τα παιδιά, σε μία προσπάθεια να δουν τα φρούτα και λαχανικά με άλλη ματιά, να ανακαλύψουν ότι πίσω από το προφανές μπορούν να κρύβονται πολλές εναλλακτικές και τελικά να αγαπήσουν μία κατηγορία τροφίμων που συνήθως αποστρέφονται. Κι όλα αυτά μέσα από το παιχνίδι, τη χαρά, την ευχάριστη διάθεση και το χιούμορ. 

Τι κάνουν τα φρούτα και τα λαχανικά όταν τα αφήνουμε για ώρες μόνα τους στο σπίτι; Μα φυσικά φοράνε πατίνια και επιδίδονται σε ένα ξέφρενο skating δίνοντας ζωή στα δωμάτια των σπιτιών μας που τα αφήνουμε μόνα τους το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Με αρκετές δόσεις χιούμορ, με παιχνιδιάρικη διάθεση αλλά και με φαντασία, ο γάλλος καλλιτέχνης Benoit Jammes, γνωστός για τα ενδιαφέροντα φωτογραφικά του πρότζεκτ, αυτή τη φορά ξαναχτυπά, αντλώντας έμπνευση από τα πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά που αν και θα έπρεπε, δεν φροντίζουμε να τα καταναλώνουμε σε τακτική βάση. Σε μία σειρά φωτογραφιών που φέρει τον τίτλο «Skitchen», συνδυασμός των λέξεων «Skate» και «Kitchen» (=κουζίνα), ο ευρημαντικός καλλιτέχνης με τη ζωηρή φαντασία, μας αποκαλύπτει τη «μυστική» ζωή των φρούτων και των λαχανικών.

Πόσο εύκολα άραγε μπορεί μία πατάτα να ισορροπήσει με τα πατίνια σε μία κουτάλα; Υπάρχει τρόπος ένα πράσινο μήλο να αυτό-καθαριστεί; Πόσες φορές μπορεί να γυρίσει ένα αυγό γύρω-γύρω από την κατσαρόλα μέχρι να βράσει το νερό για να βουτήξει; Είναι δυνατόν μία πιπεριά να «παίζει με τη φωτιά» χωρίς να φοβάται τον επερχόμενο θάνατό της; Αντέχει ένα μακαρόνι το βάρος ενός κρεμμυδιού με πατίνια και ποιόν πρωτότυπο τρόπο ανακάλυψε ένα ακτινίδιο προκειμένου να κάνει μπάνιο;

Mε τα ίδια συστατικά ο καλλιτέχνης μας είχε απασχολήσει λίγο καιρό νωρίτερα, όταν χρησιμοποιώντας τις γνωστές στους περισσότερους μουσικές κασέτες δημιούργησε μία άλλη αρκετά ενδιαφέρουσα σειρά φωτογραφιών. Τότε, λαμβάνοντας υπόψη του ότι οι κασέτες ανήκουν στη σφαίρα ενός ρομαντικού παρελθόντος, άλλαξε τη χρήση τους και τις μετέτρεψε από ένα ακουστικό σε ένα οπτικό μέσο. Το αποτέλεσμα και σε αυτή την περίπτωση είναι χάρμα οφθαλμών. 

Ο 34χρονος καλλιτέχνης που ασχολείται με τη ζωγραφική, το design και τη φωτογραφία, αγαπάει να δημιουργεί πράγματα με τα χέρια που ικανοποιούν τα μάτια ενώ δεν παραλείπει να διατηρεί την έμπνευσή του πίνοντας καφέ.











Όσοι δεν τον γνωρίζετε μπορείτε να τον ανακαλύψετε μέσα από τη σελίδα του ή από το προφίλ του στο facebook
Θεοδόσης Λαζάρης Πηγή
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...