Μην αρχίζεις τη μουρμούρα... αυτοί είναι οι γκρινιάρηδες του ζωδιακού!


Καλά παιδιά όλοι τους, αλλά άμα τους πιάσει η αναποδιά, δεν αντέχονται. Για όλα όμως υπάρχει ο κατάλληλος χειρισμός. Να πώς μπορείς να αντεπεξέλθεις στις φάσεις που αρχίζει η μουρμούρα, τηρουμένων (πάντα!) των ζωδιακών αναλογιών.
 
ΚΡΙΟΣ
Στο πλαίσιο του «Έτσι είμαι εγώ» (και σε όποιον αρέσει, αυτό εξυπακούεται) ο Κριός θα σου πετάξει στο κεφάλι τα ξεσπάσματα της τσαντίλας του, αμάσητα και ανεπεξέργαστα, κάτι που δεν είναι και ό,τι πιο γλυκούλι μπορείς να περιμένεις.
 
Ποία η θέσις σου; Ξέρεις το σοφό, «στους τρελούς λέγε πάντα “ναι”;» Ε, εδώ δεν ισχύει, γιατί ακόμα και αυτό μπορεί να εκληφθεί ως ειρωνεία. Απλώς απομακρύνσου σε απόσταση ασφαλείας και βάλε ανάμεσά σας ό,τι σου βρίσκεται πρόχειρο: κανένα τοίχο, κανένα χιλιόμετρο και προπαντός χρόνο. Αυτό το τελευταίο είναι και το αποτελεσματικότερο. Σαν τα καλοκαιρινά μπουρίνια, η γκρίνια του Κριού περνάει γρήγορα. Απλώς μετά έχεις να μαζεύεις πολλά νερά.
 
ΤΑΥΡΟΣ
Ο Ταύρος είναι από τους τύπους που δυσκολεύονται να το καταπιούν, όταν τα πράγματα δεν τους έρχονται κατά το αναμενόμενο. Κι επειδή η ζωή είναι γεμάτη απρόοπτα (για δες κάτι πράγματα!), βρίσκουν κι εκείνοι αμέτρητους λόγους να κλαίγονται υπογείως και υπεργείως.
 
Ποία η θέσις σου; Στην πρώτη περίπτωση, την… υπογείως, θα κληθείς να αποδείξεις ότι οι τηλεπαθητικές ικανότητες δεν είναι προνόμιο μόνο των εκλεκτών, αλλά τις έχουν όλοι, άμα χρειαστεί. Και να μαντέψεις τι κρύβεται πίσω από τη σιωπή και την απόσυρσή του. Είτε το δείξει είτε δεν το δείξει, η λύση είναι μία: χαδάκι και μεζεδάκι. Ευτυχώς οι γήινες απολαύσεις έχουν άμεση, κατευναστική επίδραση στον Ταυρούλη σου.
 

ΔΙΔΥΜΟΙ
Αν ο Δίδυμος θέλει να γκρινιάξει, δεν χρειάζεται συγκεκριμένη αιτία. Μπορεί να διαστρεβλώσει την υπάρχουσα πραγματικότητα τόσο που να μοιάζει με ακαταλαβίστικο έργο μοντέρνας γλυπτικής. Διότι έτσι είναι αυτός, βλέπει το μαύρο εκεί που οι άλλοι εθελοτυφλούν.
 
Ποία η θέσις σου; Επιστράτευσε όλη την ευφράδεια, την ευκινησία και την ταχύτητά σου και κάνε του δεξί προσπέρασμα. Για όποιο λόγο και να γκρινιάζει (ευτυχώς θα σου τον εξηγήσει και μάλιστα πολύ αναλυτικά), εσύ υπερθεμάτισε. Μα ναι, φυσικά, ασφαλώς, οπωσδήποτε. Και ρίξε κι άλλο κάρβουνο στη φωτιά. Και βενζίνη, μπορώ να σου πω. Στο τέλος θα παραζεσταθεί και θα το γυρίσει στο κεφάτο, έτσι για να βρει λίγη δροσιά.
 
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Τα δάκρυα είναι από νερό και δεν είναι τυχαίο ότι ο Καρκίνος, σαν ζώδιο αυτού του στοιχείου, γουστάρει πολύ να πνίγεται στη θλίψη. Ακόμα κι αν δεν θρηνεί, τα μικρά καθημερινά γεγονότα τροφοδοτούν ευχαρίστως μια μουρμούρα, για να μας βρίσκεται.
 
Ποία η θέσις σου; Λίγα ψίχουλα αγάπης σου γυρεύει, κανένα σοκολατάκι, καμιά αγκαλίτσα. Πώς κάνεις με ένα μωρό που κλαίει; Τσώπα, τσώπα, μπράβο το γλυκουλάκι μου, πάρε την πιπίλα σου, και ούτω καθεξής. Βέβαια, άνθρωπος είσαι κι εσύ και πιθανόν δεν έχεις προετοιμαστεί να νταντεύεις επί 24ώρου ένα μωρό (ή κι άλλο μωρό). Αλλά αυτά περιλαμβάνονται στο πακέτο «Καρκίνος», τι να σου πούμε τώρα, ας πρόσεχες…
 
ΛΕΩΝ
Το να μουρμουρίζει (διάβαζε γρυλλίζει) απλώς ένας Λέων και όχι να βρυχάται για κάτι που τον ενόχλησε, είναι μεγάλη παραχώρηση εκ μέρους του. Γιατί οποιαδήποτε αυθάδεια εκ μέρους του σύμπαντος κόσμου, που του χαλάει τα σχέδια ή τη βολή, πρέπει να εκλείψει αυτομάτως.
 
Ποία η θέσις σου; Ακόμα κι αν η αιτία της λιονταρίσιας γκρίνιας δεν σχετίζεται με μια δική σου απερισκεψία (κουτό μου παιδί, πότε θα μάθεις;), θα πρέπει πάραυτα να τον ανακουφίσεις από τη δυσχέρεια. Ευτυχώς που ένα κομπλιμέντο πιάνει πάντα. Κάνε του σαφές ότι ένα ανώτερο πλάσμα σαν εκείνον δεν γίνεται να χαλιέται με ταπεινές καταστάσεις και ότι η αδιαφορία του θα είναι η αξιοπρεπέστερη απάντηση.
 
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ο Παρθένος έχει ντοκτορά στην γκρίνια. Την έχει εκλεπτύνει σε εντυπωσιακό βαθμό. Τη διανθίζει με καυστικά, μερικές φορές χιουμοριστικά σχόλια και διεισδυτική κριτική. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν γίνεται ανυπόφορη, από ένα σημείο και μετά (αλλά και πριν, μπορώ να σου πω).
 
Ποία η θέσις σου; Κάνε ότι δεν καταλαβαίνεις. Ρώτησέ τον γιατί το λέει αυτό. Και τι εννοεί με το άλλο. Δείξε ότι δεν πιάνεις ούτε το υπονοούμενο, ούτε το ευκόλως εννοούμενο, ούτε το αστειάκι του, ούτε το σοβαρό του. Τρέλανέ τον στο «δηλαδή;» και στις κάθε είδους διευκρινιστικές ερωτήσεις. Σπάσε του τα νεύρα τόσο, που να προτιμήσει να ρίξει ανάμεσά σας μια ευπρόσδεκτη σιωπή.
 
ΖΥΓΟΣ
Ο Ζυγός αποφεύγει να γίνεται δυσάρεστος και θέλει γενικά να δείχνει τον καλό εαυτό του. Παρεκτός κι αν έχεις την τύχη να είσαι από τα πολύ στενά του πρόσωπα, οπότε θα λουστείς και τις φάσεις της στριμάδας και της αναποδιάς του.
 
Ποία η θέσις σου; Χτύπα τον στο αδύνατο σημείο. Δώσε του να καταλάβει ότι σε απογοητεύει, χαλώντας σου την εικόνα που έχεις για εκείνον, του αισιόδοξου, χιουμορίστα, ψύχραιμου τύπου που δεν αφήνει τις καταστάσεις να τον παίρνουν από κάτω (λέμε τώρα εμείς και έτσι θα πεις κι εσύ). Ενδιαφέρεται τόσο για το ίματζ του, που η ιδέα να φαίνεται μίζερος, λούζερ και αντιπαθητικός, θα τον κάνει να συμμαζευτεί.
 
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Η γκρίνια, σαν έμμεσος μηχανισμός πίεσης, έχει κάτι το παρασκηνιακό που πολύ του αρέσει του Σκορπιού. Έτσι, τη χρησιμοποιεί κατά κόρον. Βασικά δηλαδή, το κάνει σαν εναλλακτική, άμα θέλει να φανεί επιεικής και φιλεύσπλαχνος και να μη σε μαδήσει τρίχα-τρίχα.
 
Ποία η θέσις σου; Να τον ειρωνευτείς, ξέχνα το. Να τον αγνοήσεις, επίσης. Θα πρέπει να σταθείς και να τον ακούσεις με σοβαρότητα. Να τον διαβεβαιώσεις ότι δεν θα επαναληφθεί, ακόμα κι αν πρόκειται για κάτι που δεν εξαρτιόταν από σένα, π.χ. κόπηκε το ρεύμα ή έχει απεργία το μετρό. Και να αξιοποιήσεις την ευκαιρία για να περάσετε καλύτερα… δελεάζοντάς τον για ένα πέρασμα από το κρεβάτι, φερ’ ειπείν.


ΤΟΞΟΤΗΣ
Το καλό με τον Τοξότη είναι ότι δεν γκρινιάζει συχνά. Το κακό, ότι άμα τον πιάσει η αναποδιά, βγάζει τα σπασμένα όλων των προηγούμενων φορών που δεν είχε γκρινιάξει. Γιατί σκέψου πόσο πολύ έχει το δίκιο με το μέρος του για να αγανακτήσει, αυτός ο τόσο ανεκτικός, αισιόδοξος, χαρούμενος κλπ. κλπ. τύπος.
 
Ποία η θέσις σου; Θα πρέπει κάτω από τη μουτρωμένη φάτσα να ξεθάψεις τον εύθυμο Τοξότη, που όλοι γνωρίζετε και αγαπάτε. Ευτυχώς δεν θα χρειαστεί να σκάψεις βαθιά. Στρέψε του την προσοχή κάπου μακριά, στον χώρο ή στον χρόνο, και αμέσως θα μαγνητιστεί από μια ανοιχτή προοπτική, που ανοίγεται μπροστά του και θα ξεκολλήσει από τη μιζέρια.
 
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ο Αιγόκερως παίρνει στα σοβαρά υπερβολικά πολλά πράγματα σε αυτή τη ζωή και ένα από αυτά είναι ο εαυτός του. Τον οποίο εαυτό, όποιος και ό,τι τον δυσαρεστήσει, θα λάβει για απάντηση μια ατέλειωτη γκρίνια σε διάφορες παραλλαγές, φωναχτή ή από μέσα του, αλλά πάντα εξίσου δυσάρεστη.
 
Ποία η θέσις σου; Αγνόησέ τον. Κανονικά. Μην τσιμπάς, μην απαντάς, συμπεριφέρσου σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Γέλα με τα γκρινιάρικα σχόλιά του, σαν να άκουσες το πιο πετυχημένο ανέκδοτο. Κι αν επιμείνει να σου διευκρινίσει ότι δεν αστειευόταν, πέσε τάχα από τα σύννεφα, διότι πώς είναι δυνατόν ένας τόσο έξυπνος άνθρωπος να τρώγεται με τέτοιες βλακείες;
 
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ο Υδροχόος έχει το ταλέντο να μεταφέρει το πεδίο της γκρίνιας του σε υπερβατικά πεδία. Ακόμα κι αν απλώς… στραβοκοιμήθηκε, μπορεί να αναγάγει την αιτία της μουρμούρας του στη διάβρωση της ανθρώπινης συνείδησης από τον καπιταλισμό ή στο οδυνηρό κάρμα της ψυχής.
 
Ποία η θέσις σου; Κάνε νοητικά άλματα για να το αντιμετωπίσεις, παραμερίζοντας την κοινή λογική. Δες το σαν μια εξάσκηση του μυαλού σου στην «παράπλευρη σκέψη» και πούλα του ακόμα μεγαλύτερη τρέλα. Καλά, δεν ξέρει για τα ανεπαίσθητα ηχητικά σήματα που μας βομβαρδίζουν από τις Πλειάδες; Θα προτιμήσει να παραδεχτεί ότι απλώς σπάστηκε με κάτι που του είπε ο Μήτσος, σαν ο οποιοσδήποτε παρεξηγιάρης κοινός θνητός.
 
ΙΧΘΕΙΣ
Ο γλυκούλης Ιχθύς παίρνει άριστα στο παιχνίδι της μουρμούρας. Η υπεροχή του προέρχεται από το γεγονός ότι δεν έχει ανάγκη από εξωτερικές αιτίες, για να αρχίσει την γκρίνια. Αρκεί να σκεφτεί κάτι που είχε συμβεί κάποτε ή που θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον.
 
Ποία η θέσις σου; Βάλε ένα χρονοδιάγραμμα στη συμπόνια που είσαι διατεθειμένος να δείξεις, αλλιώς δεν θα ξεμπερδέψεις ούτε σε μια βδομάδα. Πέντε λεπτά; Δέκα; Είκοσι; (Εντάξει, μην υπερτιμάς την αντοχή σου, η γκρίνια του Ιχθύ δεν αντέχεται και πάααρα πολύ). Όταν τελειώσει το διάστημα, κλείσε αυτιά και άνοιξε άλλο θέμα. Θα έχεις κάνει το καθήκον σου σαν άνθρωπος, φίλος, σύντροφος και καλός Χριστιανός.

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...