Με αυτές τις 6 συμπεριφορές σαμποτάρουμε την ευτυχία μας


Η ευτυχία δεν σημαίνει το ίδιο για όλους τους ανθρώπους. Άλλοι βρίσκουν ευτυχία όταν δημιουργούν οικογένεια, άλλοι όταν έχουν μια επιτυχημένη δουλειά κι άλλοι όταν βγάζουν πολλά χρήματα.
Ταυτόχρονα, δεν αναζητάμε όλοι την ευτυχία με τον ίδιο τρόπο αφού κάποιοι θέλουν άμεσα αποτελέσματα στους κόπους τους κι άλλοι έχουν την υπομονή και την επιμονή να δουλέψουν για να καταφέρουν να βρουν την ευτυχία. Κι ενώ υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βρούμε την ευτυχία υπάρχουν κι άλλοι τόσοι που μας μπερδεύουν και μας κάνουν να νομίζουμε ότι είμαστε ευτυχισμένοι ενώ στην πραγματικότητα ικανοποιούμε άλλες επιθυμίες. Για να μην ξεφύγετε από τον πρωταρχικό σας στόχο για πραγματική ευτυχία εντοπίστε όλες αυτές τις συμπεριφορές και τις καταστάσεις που μπορεί να παρανοήσετε ως ‘ευτυχία’:

1. Μια δουλειά που δεν μας αρέσει: Η δουλειά κινητοποιεί τους ανθρώπους, τους δίνει τη δυνατότητα να πληρώνετε τους λογαριασμούς και να κοινωνικοποιείτε αλλά όχι σε όλες τις περιπτώσεις. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε δικαίωμα σε μια δουλειά που μας κάνει ευτυχισμένους, μας προκαλεί δημιουργικά και μας ικανοποιεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλοί συμβιβασμοί και ένας τρόπος να ζήσουμε τη ζωή μας με αξιοπρέπεια.

2. Μια σχέση που μας πάει πίσω: Όλοι οι άνθρωποι λίγο-πολύ αναζητούμε ένα σύντροφο που θα μας κάνει ευτυχισμένους, ένα σύντροφο με τον οποίο μπορούμε να μοιραστούμε τα όνειρά μας και την καθημερινότητά μας. Όμως συχνά βρίσκουμε τους λάθος ανθρώπους για εμάς που όχι μόνο δεν μας κάνουν ευτυχισμένες αλλά μας κρατούν πίσω και μακριά από την ευτυχία.

3. Οι αγορές σαν αυτοσκοπός: Θέλουμε το νέο κινητό τελευταίας τεχνολογίας, τη νέα τηλεόραση, τη νέα καφετιέρα και κάθε φορά που τα αποκτάμε αισθανόμαστε μεγάλη χαρά. Δυστυχώς η ικανοποίηση που νιώθουμε δεν έχει καμιά σχέση με την ευτυχία αρκεί να αναρωτηθούμε αν πραγματικά χρειαζόμασταν όλα όσα αγοράσαμε.

4.  Ο τρόπος που διασκεδάζουμε ή χαλαρώνουμε: Όταν γυρνάμε κουρασμένες από τη δουλειά πολλές φορές αισθανόμαστε ευτυχία μόνο και μόνο επειδή ξαπλώνουμε στον καναπέ και βλέπουμε τηλεόραση. Ο ελεύθερος χρόνος, η διασκέδαση και η χαλάρωση θα έπρεπε να περιλαμβάνει πιο εποικοδομητικές στιγμές που μας επιτρέπουν να απασχοληθούμε με πράγματα που όντως μας κάνουν ευτυχισμένους, ό,τι σημαίνει αυτό για τον καθένα.

5. Η μανία για τελειότητα: Αν αυτό που θεωρούμε ότι θα μας κάνει ευτυχισμένους είναι η τελειότητα ίσως πρέπει να αναλογιστούμε αν υπάρχουν τέλειοι άνθρωποι, τέλεια σπίτια, τέλεια παιδιά και τέλειες δουλειές. Η τελειομανία σε ένα βαθμό μπορεί να μας κάνει καλό γιατί μας κινητοποιεί, όμως σε υπερβολικό βαθμό μπορεί να μας αποτρέψει από το να διεκπεραιώνουμε καθετί που ξεκινάμε.

6. Τα παράπονα χωρίς να αντιδράμε: Όταν παραπονιόμαστε ότι κάτι μας ενοχλεί, κάτι δεν μας αρέσει, κάτι δεν έχουμε κάνει καλά αλλά ταυτόχρονα δεν κάνουμε τίποτα για να αλλάξουμε τα πράγματα, το πιο πιθανό είναι να κάνουμε ένα βήμα μακριά από την ευτυχία.
Πατήστε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...