Πως να ποτίσετε τα φυτά στις διακοπές ΔΩΡΕΑΝ

Έχω μία μικρή υποψία ότι τώρα που μπαίνουμε σιγά-σιγά στην εβδομάδα της γιορτή της Παναγίας, κάποιοι από εσάς θα φύγετε από τα σπιτάκια σας για να πάτε διακοπές!!! 

Μήπως όμως θα αφήσετε μόνα και έρμα τα φυτά σας στο σπίτι; Ποιος θα σας τα φροντίσει; Δε βρήκατε λύση; Don't worry... πάντα υπάρχει λύση και αυτή εδώ είναι και ΔΩΡΕΑΝ!

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μερικά πλαστικά μπουκάλια νερού, μικρά ή/και μεγάλα, εσείς θα κρίνετε...

Λύση "Ανάποδο Μπουκάλι"

Τι κάνουμε;

1. Ποτίζουμε τα φυτά μας με τον κλασικό τρόπο.

2. Γεμίζουμε με νερό τα μπουκάλια και τα τοποθετούμε μέσα στο χώμα, αφού ανοίξουμε πρώτα μία μικρή τρυπούλα στο καπάκι.

Ανάλογα το μέγεθος του φυτού, επιλέξτε το μέγεθος και του μπουκαλιού. Ίσως χρειαστεί να βάλετε περισσότερα από ένα (π.χ. μικρά) αν είναι μεγάλο το δεντράκι σας!

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!

1. Προτιμήστε να μη τοποθετήσετε τα μπουκάλια κάθετα, καλύτερα να δημιουργούν μία μικρή γωνία. Έτσι τα μπουκάλια δε θα στομώσουν. 

2. Προτίμησε τη λύση "ανάποδο μπουκάλι" αν λείψεις το πολύ μία βδομάδα. Αν σκοπεύσεις να ταξιδέψεις περισσότερο, μάλλον θα πρέπει να βρεις άλλη λύση :) 

Down Time
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...