5 τρόποι ποτίσματος των φυτών σε περίοδο διακοπών

Ας δούμε λοιπόν 5 πρακτικούς τρόπους για να λύσουμε το πρόβλημα:


1ος Τρόπος:  αυτόματο πότισμα.
Το σύστημα αυτόματου ποτίσματος είναι η ιδανική λύση τόσο για τους μεγάλους κήπους όσο και τις βεράντες. Το εγκαθιστούμε, ρυθμίζουμε στο ρολόι τις ημέρες και τις ώρες που θέλουμε να λειτουργεί και ξενοιάζουμε!

Μειονεκτήματα; Δύο:
Το κόστος απόκτησης που δεν το λες και …αμελητέο και η πιθανότητα βλάβης κατά τη διάρκεια της απουσίας μας όπως πιθανή διαρροή, που εάν συμβεί θα επιβαρύνει αρκετά την τσέπη μας… Κι εάν για το πρώτο δεν υπάρχουν και πολλά που μπορούμε να κάνουμε, για το δεύτερο μπορούμε να ελέγξουμε σχολαστικά τις ενώσεις αλλά και την καλωδίωση και τα μπεκ του συστήματος μειώνοντας με τον τρόπο αυτό τις πιθανότητες βλάβης. Κι εάν υπάρχει κάποιος γείτονας …διαθέσιμος, καλό είναι να ρίχνει κι αυτός μία ματιά που και που…

2ος Τρόπος:  ένα μπουκάλι με νερό γυρισμένο …ανάποδα!
Εάν πρόκειται μόνο για μερικές γλάστρες που έχουμε στο μπαλκόνι μας, μπορούμε να εφαρμόσουμε την εξής λύση: Χρησιμοποιούμε μπουκάλια νερού ή αναψυκτικών του ενάμιση λίτρου, στο καπάκι των οποίων κάνουμε μία μικρή τρυπούλα και τα σφηνώνουμε ένα σε κάθε γλάστρα γυρισμένα ανάποδα, αφήνοντας το νερό να χύνεται σιγά σιγά και να δροσίζει το φυτό μας.
Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη λύση αλλά είναι μία κάποια λύση για ένα διάστημα maximum μίας εβδομάδας.

3ος Τρόπος:  κρύσταλλοι αποθήκευσης νερού.
Πρόκειται για μία σχετικά άγνωστη αλλά αποτελεσματική λύση για να ποτίζονται τα φυτά μας όταν λείπουμε διακοπές. Οι κρύσταλλοι αυτοί εξωτερικά μοιάζουν με κόκκους ζάχαρης (όταν είναι στεγνοί), τους οποίους ρίχνουμε κοντά στις ρίζες των φυτών. Στην πράξη δε, λειτουργούν σαν σφουγγάρια απορροφώντας ποσότητα νερού πολύ μεγαλύτερη του όγκου τους την οποία στη συνέχεια αποδεσμεύουν σταδιακά, δροσίζοντας το φυτό.  Είναι λοιπόν ιδανικοί για να καλύψουν τις ανάγκες των φυτών μας όταν λείπουμε διακοπές – ιδιαίτερα δε των φυτών που έχουμε στις γλάστρες του μπαλκονιού μας.

4ος Τρόπος:  αυτοποτιζόμενες γλάστρες.
Πρόκειται για γλάστρες – δοχεία με μοντέρνο σχεδιασμό, που μέσω ενός ειδικού συστήματος που διαθέτουν, αποθηκεύουν νερό στο κάτω μέρος τους και το αποδεσμεύουν σταδιακά στο φυτό.
Υπολογίζεται ότι μπορούν να υποστηρίξουν το πότισμα του φυτού μας χωρίς δική μας "παρέμβαση", για διάστημα περίπου ενός μηνός.

5ος Τρόπος:  σακούλες ποτίσματος με φυτίλι.
Πρόκειται για μία ακόμη εναλλακτική λύση ποτίσματος των φυτών μας όταν λείπουμε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Τοποθετούμε τα φυτά μας σε αυτές, προσθέτουμε νερό και τα κρεμάμε σε κάποιο σκιερό μέρος. Η συγκεκριμένη εναλλακτική είναι αποδοτική όταν πρόκειται να λείψουμε για χρονικό διάστημα περίπου μίας εβδομάδας – ανάλογα βέβαια και με το προïόν που θα επιλέξουμε καθώς είναι διαθέσιμες διάφορες τέτοιες συσκευές στο εμπόριο, με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Πηγή:praktikesidees.gr via menwspiti.blogspot.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...