Η τεχνολογία 20 χρόνια πριν... Κινητά "παντόφλες" , δισκέτες και βιντεοκασέτες!

Το κάθε πέρυσι και καλύτερα, μπορεί να ισχύει για αρκετούς τομείς της ζωής, αλλά όχι για την τεχνολογία. Εδώ η παρελθοντολογία μοιάζει... μουσειακή, αν σκεφτεί κανείς πως κάθε μέρα ανακαλύπτονται νέες τεχνολογικές μέθοδοι, ενώ η μια εταιρεία υπερφαλαγγίζει την άλλη σε βελτιώσεις προϊόντων.

Τι συνέβαινε λοιπόν στον κόσμο το 1994; Ούτε πολύ κοντά, ούτε πολύ μακριά, μόλις 20 χρόνια πιο πριν, ο κόσμος από άποψη τεχνολογίας ήταν εντελώς διαφορετικός σε σχέση με τώρα. Το Business Insider κάνει βουτιά στο παρελθόν και μας θυμίζει πώς ήμασταν και πώς γίναμε.

Το 1994 τα Windows ήταν κάπως έτσι:

Τα κινητά υπήρχαν, αλλά ήταν πανάκριβα και με λίγες δυνατότητες

Αυτό ήταν το πρώτο σάιτ που εμφανίστηκε το 1994
Ο Στιβ Τζομπς έτρεχε ακόμα το NeXT Software, μετά εκτοξεύτηκε

Αυτή ήταν η πρώτη σελίδα στο διαδίκτυο της Microsoft

Έτσι ήταν το Υahoo εκείνη τη χρονιά

Αντί για σερφάρισμα στο διαδίκτυο, υπήρχε μια Dial up σύνδεση που κόστιζε πανάκριβα

Τα πάντα καταχωρούνταν σε δισκέτες

Οι πιτσιρικάδες έπαιζαν το Doom και το Donkey KongΓια πρώτη φορά η Sony ανέδειξε το Playstation

Το DVD δεν είχε ανακαλυφθεί, ακόμα υπήρχαν βιντεοκασέτες

Ταινίες δεν μπορούσες να «κατεβάσεις» από το ίντερνετ, άρα πήγαινες σε βίντεο κλαμπ

Ούτε λόγος για e-mail, τα φαξ έπαιρναν φωτιά...


Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...