Όταν η Ελλάδα γέμισε ελπίδα! Ο Λευτέρης και τα άλλα παιδιά...

13/8/2018
"Όταν ανεβάσαμε για πρώτη φορά άρθρο για τον Έλληνα και Παγκόσμιο Πρωταθλητή Λευτέρη Πετρούνια δεν φανταζόμασταν ότι θα μας γίνει... συνήθεια. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής φαίνεται πως έχει βάλει στόχο να ανέβει πολλές φορές στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Ως θερμοί υποστηρικτές του βέβαια, πολύ χαιρόμαστε για αυτό."

Κάπως έτσι ξεκίνησε το προηγούμενο άρθρο, για να έρθει να μας επιβεβαιώσει για άλλη μία φορά το σημερινό!

Τι να πούμε για τον δικό μας Έλληνα "Άρχοντα των Κρίκων"; 
Το όνομα τελικά που του δόθηκε από το blog μας αποδείχτηκε εύστοχο και φυσικά μόνο χαρά μπορεί να δώσει το γεγονός ότι έχει υιοθετηθεί αυτή η προσφώνηση από πολλά επαγγελματικά site, κανάλια και δίκτυα που ασχολούνται με τον αθλητισμό! 

Κανείς λοιπόν δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι αυτή τη στιγμή ο "Άρχοντας των Κρίκων" στο αθλητικό στερέωμα. Η κατάκτηση και του τέταρτου (4ου) ευρωπαϊκού χρυσού μεταλλίου άλλωστε το επιβεβαιώνει, αποδεικνύοντας ότι με όραμα και σκληρή δουλειά μπορείς να καταφέρεις να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου.

Ο Έλληνας αθλητής με βαθμολογία 15.466 κατάφερε να σκαρφαλώσει και πάλι στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης, επικρατώντας με άνεση των συναθλητών του!

Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Λευτέρη Πετρούνια, μετά την κατάκτηση του 4ου ευρωπαϊκού τίτλου στους κρίκους, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ανδρών, στη Γλασκώβη (12/08/2018)

Στέφανος Τσιτσιπάς - Ραφαέλ Ναδάλ
Το ίδιο όμως όμορφα και αισιόδοξα μας έκαναν να νιώσουμε και όλα τα παιδιά του ελληνικού αθλητισμού, που θριάμβευσαν αυτή την εβδομάδα. Την εβδομάδα του ελληνικού αθλητισμού, αφού δεν θυμάμαι άλλη φορά σε μία εβδομάδα μέσα ο ελληνικός στίβος να κατακτήσει τόσα μετάλλια σε ευρωπαϊκό επίπεδο!

Άλλη μία ευχάριστη έκπληξη ήταν και η εμφάνιση του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του Rogers Cup στο Τορόντο, απέναντι στον κορυφαίο Ραφαέλ Ναδάλ. Ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να φτάσει εκεί, αφού πρώτα νίκησε μεγάλα ονόματα  του παγκόσμιου στερεώματος (Κέβιν Άντερσον, Νο6). Η επικράτηση του Ισπανού Ναδάλ με 2-0 στα σετ απέναντι στον Έλληνα αθλητή και η κατάκτηση του 80ου τίτλου
Τσιτσίπας ATP
 του ήταν μάλλον αναμενόμενη, όταν εκείνος είναι το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς όμως απέδειξε περίτρανα ότι είναι το μέλλον του παγκόσμιου τένις και ενθουσίασε τον κόσμο, ο οποίος του τραγούδησε το Happy Birthday για να του δείξει την αγάπη του, μιας και εχθές ήταν τα γενέθλιά του. 
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο απίθανος Τσιτσιπάς με τις καταπληκτικές εμφανίσεις του κατάφερε να "εκτοξευθεί" από την 168η θέση στην κατάταξη της ΑΤP World Tour στην 15η θέση... και θα συνεχίσει την άνοδο, είμαστε όλοι σίγουροι!

Κατερίνα Στεφανίδη
Στην λίστα με τους εκπληκτικούς αθλητές που οδήγησαν στον θρίαμβο των ελληνικό αθλητισμό την βδομάδα που πέρασε έρχεται να προστεθεί και η χρυσή Κατερίνα Στεφανίδη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ πρόσθεσε άλλη μία μεγάλη στιγμή στο ενεργητικό της κατακτώντας την πρώτη θέση με άλμα στα 4μ. και 85 εκατοστά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου ανδρών - γυναικών στο Βερολίνο. 
Δίπλα της στο βάθρο στάθηκε επάξια η Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία κατάκτησε τη δεύτερη θέση με άλμα 4,80μ.
Νικόλ Κυριακοπούλου

Σε ηλικία μόλις 20 ετών ήρθε να μας εκπλήξει με την εμφάνισή του και ο Μίλτος Τέντογλου, ο οποίος "πέταξε" στα 8,25μ. κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο μήκος ανδρών στο Βερολίνο. Ο Έλληνας αθλητής "άνοιξε την ψυχή μας", όχι μόνο με την κατάκτηση του τίτλου, αλλά με την όμορφη αντίδρασή του απέναντι στην κορυφαία του αθλήματος δύο φορές χρυσή ολυμπιονίκη και δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Χάικε Ντρέσλερ. Ο έλληνας αθλητής την ώρα του πανηγυρισμού επέλεξε να γυρίσει και να χαιρετήσει την μεγάλη αθλήτρια, η οποία βοηθούσε εθελοντικά στο σκάμμα,  προσδίδοντάς της με αυτή του την ενέργεια σεβασμό στο πρόσωπό της και αποδεικνύοντας το ήθος και το μεγαλείο του ίδιου και του κλασικού αθλητισμού.



Μίλτος Τεντόγλου

Βούλα Παπαχρήστου
Ακόμη μία επιτυχία σημειώθηκε και από την αθλήτρια του στίβου στο άλμα εις τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Η ελληνίδα αθλήτρια με "πτήση" στα 14,60μ. κατάκτησε επάξια την πρώτη (1η) θέση στο τριπλούν γυναικών στο Βερολίνο. 

Τη λίστα των επιτυχιών συμπλήρωσαν επίσης η Μαρία Μπελιμπασάκη κερδίζοντας την δεύτερη (2η) θέση στα 400μ. και ο Δημήτρης Τσιάμης, ο οποίος με 16.78μ. κατάφερε να βάλει στο ενεργητικό του την τρίτη (3η) θέση στο τελικό του τριπλούν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου.

Όλο αυτόν τον θρίαμβο ήρθαν να ολοκληρώσουν οι αθλήτριες της Κωπηλασίας Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου και ο Απόστολος Χρήστου. Οι δύο αθλήτριες αναδείχτηκαν παγκόσμιες πρωταθλήτριες στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου στο πρωτάθλημα Εφήβων - Νεανίδων στο Ρατσίστε της Τσεχίας, οι οποίες μάλιστα έκαναν και παγκόσμιο ρεκόρ στον ημιτελικό με χρόνο 7:15.530, ενώ ο Απόστολος ήταν αυτός που έφερε το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου κατακτώντας την τρίτη (3η) θέση στο βάθρο.

Όλες αυτές οι επιτυχίες δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να παρουσιαστούν. "Μιλάνε" από μόνες τους. "Μιλάει" η θέση της Ελλάδας στην 5η θέση της κατάταξης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, "μιλάει" η χαρά που πήρε ο κόσμος, θα "μιλήσει" αργότερα η απόφαση κι άλλων νέων να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και με συνήθειες περισσότερο υγιείς για αυτούς! 

Για όλους εμάς είναι σίγουρα μία ευχάριστη έκπληξη μετά από μία πολύπαθη κοινωνικά περίοδο της χώρας μας, νέα παιδιά να βγαίνουν στο προσκήνιο με πάθος, πίστη, όραμα και να κατακτούν τους στόχους τους, μετά από κόπο και τεράστια προσπάθεια! 

Ίσως τελικά, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, αυτά να είναι τα πρότυπα που χρειαζόμαστε! 
Μόνο ευχαριστούμε μπορούμε να σας πούμε! 
Μας κάνατε περήφανους...


Mέσα από τα άρθρα μας στο Down Time θυμηθείτε ξανά ποιος είναι ο "Άρχοντας των Κρίκων":
Eπιμέλεια Άρθρου: DownTime 
Facebook: Down Time Instagram: angelikistk
Φωτογραφίες / video: Επίσημοi λογαριασμoί instagram stefanostsitsipas98, 
stefanidi_katerina, eleftherios_petrounias, papachristouV

Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε να μοιράζεστε τα άρθρα του Down Time με τους φίλους σας... γιατί μοιράζομαι σημαίνει ενδιαφέρομαι! 

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...