Απολαύστε μία γευστική... φωτογραφική βόλτα στο 6ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

6ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας
Μία γευστική Κυριακή...



Χθες 11 Μαρτίου 2018, βρεθήκαμε και εμείς μαζί με πλήθος κόσμου από το Ηράκλειο, όλη την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα στο κατάμεστο κέντρο ψυχαγωγίας Κουρήτες στο Γάζι Ηρακλείου, για να παρακολουθήσουμε το 6ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας και να δοκιμάσουμε τις καταπληκτικές γεύσεις που μας πρόσφεραν οι συμμετέχοντες.



Την πολλή καλή διοργάνωση που σχεδιάστηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αποστολιανών με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης υποδέχτηκε ο κόσμος της Κρήτης με πάρα πολλή αγάπη! 



Από τις 2:00 μ.μ. που ξεκίνησε η προσέλευση του κοινού το κέντρο ήταν κατάμεστο καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης! 


Χόρτα - Κουκιά κ.α.

Λουκουμάδες


"Συμπεθεριό" - Χοχλιοί με μελιτζάνες από την Πολυθέα


6ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας
Τι δεν συναντήσαμε εκεί;
Γεύσεις, ντοπιολαλιές, παξιμάδια, φτάζιμα, γλυκά κουταλιού, αρνιά, χόρτα, πίτες, αυτό το καταπληκτικό καλτσούνι φτιαγμένο από το Σύλλογο της Δυτικής Κρήτης, μουσικές, χορούς, λαογραφικούς ομίλους, παιδιά από νηπιαγωγεία μου παρουσίαζαν τις μαγειρικές τους, επιτόπιες μαγειρικές από Συλλόγους και πολλά άλλα ήταν τα στοιχεία αυτής της εξαιρετικής ημέρας, αφιερωμένης στην Κρητική Κουζίνα. 

Νηπιαγωγείο "Τα Μελισσάκια Μας"

Φτάζιμο από την Κασταμονίτσα

Παραδοσιακό Τραπέζι

Κοπανίδες

Η συμμετοχή των Συλλόγων από όλα τα μέρη της Κρήτης ήταν πολλή μεγάλη. Ιδιαίτερη τιμή για την διοργάνωση ήταν η συμμετοχή Συλλόγων και από άλλα μέρη της Ελλάδας, όπως αυτού της Χαλκιδικής και των Κρητών της Σύρου

Μύλος
Παραδοσιακά Κεράσματα του Γάμου

Παραδοσιακό - Μαθιές

Γλυκά του κουταλιού - Καρύδια - Σταφίδες

Στην Κρίση της Επιτροπής
Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχε επίσης το "Παντοπωλείο της Αγάπης", ενώ όλα τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου με τις παραδοσιακές συνταγές του Φεστιβάλ θα διατεθούν για την αγορά του εξοπλισμού στην κλινική αιματολογίας -ογκολογίας παίδων και στην ογκολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ

Λίγο μετά τις 15:00 οι Σύλλογοι ετοίμασαν τα πιάτα τους, πήραν τη θέση τους και περίμεναν τη σειρά τους, για να περάσουν από την κρίση της επιτροπής. 

Σημασία όμως δεν έχει ο νικητής, αλλά η συμμετοχή και η διατήρηση της παράδοσης! 



Σας ευχαριστούμε πολύ! Είσαστε όλοι υπέροχοι!
Down Time

Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε να μοιράζεστε τα άρθρα του Down Time με τους φίλους σας... γιατί μοιράζομαι σημαίνει ενδιαφέρομαι! 
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...