31/10/2017
Γεια σας και πάλι!
Ήρθε η ώρα να ανεβάσουμε στο Down Time άλλο ένα φαγητό μεγάλης θρεπτικής αξίας. Και τι άλλο θα μπορούσε να είναι αυτό, εκτός από το αγαπημένο μας ψαράκι, που φροντίζουμε να μην λείπει συχνά από την διατροφή μας.
Το φαγκρί που επέλεξα για σήμερα θεωρείται Α' ποιότητας ψάρι, για αυτό και η τιμή του είναι λίγο... τσουχτερή, όμως αξίζει τον κόπο που και που να αγοράζουμε και να το τρώμε. Το κάνουμε για την υγεία μας άλλωστε!
Ο στόχος μας σήμερα θα είναι να πάρουμε όσο γίνεται περισσότερες θρεπτικές ουσίες από το γεύμα μας και όχι να... γαργαλίσουμε τον οισοφάγο μας με μπαχαρικά, μυρωδάτες σάλτσες κλπ.
Για αυτό ψήνουμε λοιπόν το φαγκρί μας στον φούρνο με τον πιο απλό τρόπο .
Τι θα χρειαστούμε;
Υλικά
2 ψάρια φαγκρί (ή παραπάνω αν πρόκειται για οικογένεια)
αλάτι
λάδι
λαδόκολλα
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το ψάρι.
Το αλατίζουμε και το τοποθετούμε σε ένα ταψί ή πυρέξ αφού πρώτα στρώσουμε μία λαδόκολλα σε αυτό, για να μην κολλήσει.
Περιχύνουμε με λάδι και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στην προτελευταία σκάλα.
Περιμένουμε να κοκκινίσει και το γυρίζουμε και από την άλλη μεριά.
Μόλις κοκκινίσει και από αυτήν κλείνουμε τον φούρνο και σερβίρουμε είτε όπως είναι, είτε περιλούζοντας το με λαδολέμονο, είτε με γαρνιτούρα βραστά καρότα και μπρόκολο.
Σήμερα το θέλω σκέτο. Εσείς;
Καλή μας όρεξη
Down Time
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας...