Και ρομάντζο και οικονομία: κάνε τα κεριά σου να κρατήσουν διπλά!

Ωραία τα κεριά στο σπίτι! Προσθέτουν χωρίς αμφιβολία στην ατμόσφαιρα, στη ζεστασιά, στον χαρακτήρα του χώρου. Αλλά, έλα που τελειώνουν γρήγορα! Ή μήπως όχι; Κι όμως, υπάρχουν τρόποι να τα κάνεις να «καίνε» πιο αργά.
Αποθήκευση.
Πρώτα πρώτα, έχει σημασία να τα διατηρείς σωστά έτσι ώστε να μην λιώνουν... άσκοπα. Να τα φυλάς, λοιπόν, πάντα σε δροσερά, ξηρά μέρη, μακριά από τον ήλιο ή πηγές θερμότητας, όπως φούρνο ή λάμπες. Επίσης, καλό είναι τα λεπτά κεριά για κηροπήγια να διατηρούνται «ξαπλωτά» για να μη λυγίσουν και άρα αχρηστευθούν.

Το φιτίλι. Πριν ακόμη ανάψεις το κερί για πρώτη φορά, κόψε το φιτίλι. Δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2 με 2,5 εκατοστά και γι' αυτό καλό είναι να το ψαλιδίζεις κάθε φορά πριν το ανάψεις από εκεί και πέρα. Όταν είναι μεγαλύτερο, θα «καπνίζει» περισσότερο, θα πέφτει από το βάρος και θα λιώνει το κερί άνισα, ενώ παράλληλα υπάρχει πιθανότατα να τρεμοπαίζει ενοχλητικά.
Αν το φιτίλι είναι στραβό, το κερί δεν θα καεί σωστά.

Μην τα καις ανεξέλεγκτα. Έχε πάντα στο νου σου στη «λιμνούλα» που δημιουργεί καθώς λιώνει. Μόλις τη δεις να φτάνει στα όρια να... ξεχειλίσει, σβήσ' το. Άστο να κρυώσει και το ανάβεις ξανά τότε.

Φύσηξε βοριάς. Φρόντισε να μην αφήνεις αναμμένα κεριά σε... ρεύμα. Εκτός του κινδύνου φωτιάς που μπορεί να ενέχει κάτι τέτοιο, θα κάνει τα κεριά να καούν ανομοιόμορφα, άρα και δύσκολο να ξαναχρησιμοποιηθούν.

Θέμα θερμοκρασίας. Όσο περίεργο και να σου φανεί, βάλε τα κεριά στο ψυγείο για 1-2 ωρίτσες πριν τα χρησιμοποιήσεις. Με αυτό τον τρόπο, θα καούν πιο αργά άρα θα κρατήσουν και περισσότερο. Φρόντισε μόνο να τα τυλίξεις σε αλουμινόχαρτο για να μην επηρεάσει η υγρασία το φιτίλι. Αυτός ο τρόπος ενδείκνυται για περιπτώσεις που προετοιμάζεστε για συγκεκριμένα βραδινά καλέσματα και θέλετε να στολίσετε το τραπέζι με κηροπήγια.

Προσοχή στο σχήμα. Τα κυκλικά κεριά καίγονται πιο ομοιόμορφα από εκείνα που έχουν παράξενα σχήματα αφού η απόσταση του φιτιλιού είναι η ίδια από κάθε άκρη του. Άρα κρατούν και περισσότερο.

Ανακύκλωση τώρα. Μην αφήνεις τίποτα να πάει χαμένο. Όταν ένα κερί φτάνει στο τέλος του μην το πετάς. Κράτα όλα τα μικρά κομμάτια, ξύσε και τα υπολείμματα εκείνων που βρίσκονται μέσα σε γυαλί ή σε άλλο σκεύος και συγκέντρωσέ τα σε ένα μέρος όπου μπορείς λιώνοντάς τα όλα μαζί να δημιουργήσεις ένα καινούριο. Και πάμε πάλι από την αρχή.

αναδημοσίευση από http://www.womenonly.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...