Η Microsoft «τελειώνει» και επίσημα τα Windows XP

Δεν θα προσφέρει δυνατότητα downgrade σε Windows XP από τα Windows 7

Παρά το ότι τον ερχόμενο Οκτώβριο τα Windows XP θα κλείσουν έντεκα χρόνια κυκλοφορίας, παρά το ότι η Microsoft σταμάτησε να παρέχει υποστήριξη από το 2006, παρά τις όποιες προσπάθειες έχει κάνει η εταιρεία για να τα «σκοτώσει», τα XP παρέμεναν μέχρι φέτος το καλοκαίρι το κορυφαίο λειτουργικό σύστημα για υπολογιστές, για να εκθρονιστούν τελικά από τα Windows 7.

Το άλλοτε «αθάνατο» λειτουργικό σύστημα της Microsoft σιγά σιγά ολοκληρώνει τον κύκλο του αφού όσοι αγοράσουν υπολογιστή με ενσωματωμένα τα Windows 8 Pro δεν θα έχουν την δυνατότητα αν θέλουν να κάνουν downgrade, να «υποβαθμίσουν» δηλαδή την έκδοση του λειτουργικού τους στα Windows XP. Οι διαθέσιμες επιλογές τους θα είναι μόνο δυο, τα Windows 7 και τα Windows Vista.


Αυτό σίγουρα θα προκαλέσει προβλήματα σε όσους «πιστούς» χρήστες των XP έχουν μείνει, οι οποίοι δεν είναι και λίγοι. Σύμφωνα με στατιστικά που δημοσίευσε το NetMarketShare τον προηγούμενο μήνα, οι χρήστες XP ανέρχονται στο 42.52% των συνολικών χρηστών Windows, με σημαντικό ποσοστό αυτών να είναι επιχειρήσεις και εταιρείες που δεν θέλουν να αναβαθμίσουν σε κάποια νέα έκδοση για πρακτικούς λόγους.
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

2 σχόλια:

  1. Ώρα τους ήταν. Ότι χειρότερο έχει βγάλει η εταιρεία ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε, όχι και ό,τι χειρότερο . Έχει βγάλει και vista , μη ξεχνιόμαστε. :) Γιατί κράτησαν τόσο πολύ όμως αν δεν ήταν καλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας...