Εκείνη την απέλυσαν, εσένα θα σε προσλάβουν;;;

Το facebook και όλα τα άλλα κοινωνικά δίκτυα, που έχουν χαρακτήρα δημόσιο και ανοιχτό, φαίνεται να έχει γίνει ο Big Brother που παρακολουθεί τα σχόλια, τις κινήσεις, τις φωτογραφίες των μελών. Πολλά γραφεία προσωπικού φαίνεται να εκμεταλλεύονται αυτή τη δυνατότητα που τους προσφέρουν οι χρήστες... ΑΠΛΟΧΕΡΑ !!! Μία απλή αναζήτηση στο Google εμφανίζει μπροστά τους όλο το on-line παρελθόν του ... "θύματος" !!!
Το πιο πρόσφατο περιστατικό είναι εκείνο με την κοπέλα που έκανε chat στο fb και τελικά οδήγησε στην απόλυσή της!!




Στην Ελλάδα το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι εκείνο του ειδικού γραμματέα μίας ΔΕΚΟ , ο οποίος , το Δεκέμβριο του 2009, διώχθηκε από την κυβέρνηση , όταν έγινε γνωστό ότι ο ίδιος είχε κάνει υβριστικά σχόλια εναντίον της στο facebook!!!
Κάτι παρόμοιο συνέβη και με μία Αμερικανή φοιτήτρια , η οποία δεν επιλέχθηκε τελικά να γίνει δασκάλα, γιατί είχε αναρτήσει στο facebook μία φωτογραφία της όπου φαινόταν πίνει ένα... απροσδιόριστο ποτό από ένα κύπελλο!!!
Και τα παραδείγματα όλο και πληθαίνουν!!!
Οι ειδικοί προτείνουν να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στα σχόλια και στις αναρτήσεις που γίνονται σε όλα αυτά τα δίκτυα, για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων!!! Άλλωστε , ο κάθε άνθρωπος οφείλει να αφήνει ένα κομμάτι του εαυτού του μόνο για αυτόν!!! :)

άρθρο: downtimeforyou.blogspot.com
πηγή: ΤΑ ΝΕΑ Online
φώτο: cretevents.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...