Στην Κουζίνα: Μακαρόνια με γαρίδες και κόκκινη σάλτσα


Ας δοκιμάσουμε λοιπόν να μαγειρέψουμε άλλο ένα αγαπημένο φαγητό, το οποίο είναι και νηστίσιμο ταυτόχρονα. Ιδανικό δηλαδή για όσους βρίσκονται σε περίοδο διατροφικής εγκράτειας! Λίγο πιο έντονη θα κάνουμε σήμερα τη γεύση, γιατί... έτσι μας ήρθε! Άλλωστε τα περισσότερα φαγητά μας προκύπτουν μετά από πειράματα! Το δοκιμάσαμε πάντως, μας άρεσε, οπότε το προτείνουμε και σε εσάς. Εάν εσείς πάλι, προτιμάτε μία πιο "ήσυχη" γεύση, προτιμήστε την εναλλακτική οδό που θα βρείτε παρακάτω. 

Ξεκινάμε;;;;

Υλικά (για 3 άτομα):

500 γρ. περίπου μικρές, καθαρισμένες γαρίδες 
2/3 του πακέτου σπαγγέτι
3 μεγάλες κόκκινες ντομάτες
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1 μεγάλο ξηρό κρεμμύδι 
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
2/3 του ποτηριού του κρασιού λάδι
λίγο δεντρολίβανο

Εκτέλεση
Για τη σάλτσα:

Σε μία κατσαρόλα, αφού ξεπλύνουμε τις γαρίδες, τις τοποθετούμε και τις βράζουμε για όχι περισσότερο από 5 λεπτά.
Αδειάζουμε το νερό και ξεπλένουμε ξανά τις γαρίδες.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι, το τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας και περιμένουμε να ζεσταθεί.
Βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη σκελίδα σκόρδο, και αρκετό πιπεράκι και τα τσιγαρίζουμε, ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα, μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα το κρεμμύδι. Προσέχουμε να μην ξεροψηθεί.
Σβήνουμε με το κρασί. 
Αφήνουμε το κρασί να βράσει με τα υπόλοιπα, μέχρι να εξαφανιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες στο μπλέντερ ντομάτες και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Ρίχχνουμε στο τηγάνι λίγο δεντρολίβανο (στην άκρη άκρη του κουταλιού του γλυκού) καθώς επίσης και μισό κουταλάκι ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε δύο λεπτά να βράσει, αφού έχουμε κατεβάσει τη φωτιά περίπου στο μισό. 
Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 4-5 λεπτά ακόμα.

Για τα μακαρόνια:
Γεμίστε με νερό μία κατσαρόλα και προσθέστε αλάτι.
Προσθέστε τα μακαρόνια, όταν έχει αρχίσει να κοχλάζει το νερό και χαμηλώστε πολύ λίγο τη θερμοκρασία. 
Αφήστε τα μακαρόνια να μαγειρευτούν, ανακατεύοντας τακτικά για να μη κολλήσουν, για περίπου 10 λεπτά.
Ανακατέψτε με την σάλτσα και...

Εναλλακτικά:
  • Μην βάλετε δεντρολίβανο, αν δεν θέλετε να είναι πολύ έντονη η γεύση. Επίσης βάλτε λιγότερο πιπέρι και αποφύγετε το σκόρδο.
  • Αντί για σπαγγέτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μακαρόνια λιγκουίνι. Αν όμως χρησιμοποιήσετε λεπτά μακαρόνια, προτιμήστε το νούμερο 10 ή εναλλακτικά το 7.
  • Την σάλτσα με γαρίδες που φτιάξαμε παραπάνω, μπορείτε να την φτιάξετε την ίδια και να την συνοδεύσετε με τηγανητές πατάτες και να φάτε, εξίσου ωραίες, αυτή τη φορά όμως... κοκκινιστές γαρίδες με πατάτες.
Να θυμάστε ότι ο καλύτερος τρόπος για να ξέρετε αν το φαγητό μας είναι έτοιμο είναι οι αισθήσεις μας. Εμένα προσωπικά με βοηθάει πολύ η όσφρηση, κάποιους άλλους η γεύση. Επειδή λοιπόν οι κουζίνες και τα σκεύη μας δεν είναι όλων μας ίδια, δοκιμάστε το φαγητό σας πριν το κατεβάσετε από το μάτι, "αμφισβητώντας " καμιά φορά τους χρόνους που προτείνουν οι συνταγές. Άλλωστε ο καθένας έχει το γούστο του στο ψήσιμο...

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
Down Time
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Share on Google Plus

About Down Time

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...