Χανιά: Μία πόλη... 12 αστέρων

Χανιά!


03/02/2016
Την τιμητική διάκριση και το βραβείο της «Πόλης 12 Αστέρων - 12 Star City», απένειμε στο Δήμο Χανίων το Συμβούλιο της Ευρώπης, με αφορμή την επιτυχημένη συμμετοχή του στις πανευρωπαϊκές εκδηλώσεις, που έλαβαν χώρα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας (Ε.Ε.Τ.Δ.) το 2015.
Το εν λόγω βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, συμμετέχοντας στην ετήσια συνάντηση, που διοργάνωσε το Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Παρίσι. Στη συνάντηση συμμετείχαν και άλλοι φορείς και οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης απ’ όλη την Ευρώπη (Ισπανία, Πορτογαλία, Πολωνία, Τουρκία, Ουγγαρία, κ.α.), ενώ ο Δήμος Χανίων ήταν ο μοναδικός, που εκπροσωπήθηκε σε επίπεδο χώρας.
xania.jpgΟ κ. Βάμβουκας κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσίασε στους συμμετέχοντες την πόλη των Χανίων, ενώ πραγματοποίησε και διεξοδική παρουσίαση με εποπτικό υλικό των πλούσιων δράσεων του Δήμου Χανίων στο πλαίσιο της Ε.Ε.Τ.Δ. 2015. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χανίων διατύπωσε τις προτάσεις του αναφορικά με την κύρια θεματολογία των δράσεων για τη διοργάνωση της Ε.Ε.Τ.Δ. 2016. Οι προτάσεις αυτές περιστράφηκαν γύρω από το προσφυγικό ζήτημα και την ένταση, που παρουσιάζει στην παρούσα φάση, τον σεβασμό της ανεξιθρησκείας και των διαφορετικών πεποιθήσεων, την κοινωνική αλληλεγγύη και την υλοποίηση ενεργειών για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανέχειας.
Σχολιάζοντας την εν λόγω διάκριση ο Δήμαρχος Χανίων επισημαίνει:
“Η διάκριση, που λαμβάνει ο Δήμος μας από το Συμβούλιο της Ευρώπης, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τα Χανιά, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για αναγνώριση των προσπαθειών, που καταβάλλουμε για να διαμορφώσουμε ένα Δήμο με εξωστρεφή προσανατολισμό.
Συνεχίζοντας μία προσπάθεια, που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή το 2011, φέρνουμε τους δημότες μας πιο κοντά στις αρχές της τοπικής δημοκρατίας, ώστε οι πολίτες να ευαισθητοποιηθούν και να συμμετέχουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο.
Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, καθώς και όλους όσους συνεργάστηκαν για τις υψηλού επιπέδου δράσεις, που διοργανώθηκαν από τις 4 έως τις 11 Νοεμβρίου 2015, με έμφαση στα παιδιά και τους εφήβους, οι οποίες σχετίζονταν με το κεντρικό θέμα της ευρωπαϊκής εβδομάδας: Ζώντας μαζί σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες”.


Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...