Στην κουζίνα: Κυπριακές κρέπες με χαλούμι στο φούρνο

Σήμερα πάμε «γευστική βολτούλα»...

Όσο καλά κι αν μαγειρεύουμε κάποια φαγητά, κάποιες φορές βαριόμαστε να τρώμε συνέχεια τα ίδια πιάτα! 
Γιατί να μην αλλάξουμε λοιπόν λίγο το μενού μας; Δεν είναι κακό... ίσα ίσα θα προσθέσει μία νότα ανανέωσης στο τραπέζι μας!
Για αυτό το λόγο λοιπόν , αλλά μια και το χαλούμι των γειτόνων μας είναι ένα από τα αγαπημένα μας εδέσματα, σήμερα «ταξιδεύουμε» στην Κύπρο, για να μαγειρέψουμε κρέπες με χαλούμι στο φούρνο!


Υλικά

1 κρέμα γάλακτος 
½ ποτήρι γάλα 
Τριμμένο χαλούμι 

Ζύμη –Χυλός 

2 ποτήρια αλεύρι μπλε 
2 αυγά 
2 ποτήρια γάλα 

Γέμιση

4 ποτήρια τριμμένο χαλούμι 
Ζαμπόν κομμένο σε φέτες για τοστ 
Τυρί κίτρινο κομμένο σε φέτες για τοστ 

Περιγραφή

Ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης με σύρμα. Παίρνουμε το χυλό ψήνουμε τις κρέπες και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Παίρνουμε μια κρέπα βάζουμε λίγο τριμμένο χαλούμι, ένα ζαμπόν κομμένο σε δύο μακρόστενα κομμάτια και ένα τυρί κίτρινο κομμένο με τον ίδιο τρόπο. Τυλίγουμε την κρέπα και τη βάζουμε στο ταψί, αφού γεμίσουμε το ταψί με κρέπες, ρίχνουμε ½ ποτήρι γάλα μια κρέμα γάλακτος και τριμμένο χαλούμι από πάνω. Ψήνουμε στους 200 για 40-50 λεπτά. 


πηγή


Πατήστε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...