Θεσσαλονίκη: Το κουλούρι γίγας περικύκλωσε τον Λευκό Πύργο ( φώτο - vid )

Οδεύει για το βιβλίο Γκίνες το γιγαντιαίο κουλούρι που δημιούργησαν οι αρτοποιοί της Θεσσαλονίκης και καταναλώθηκε σε χρόνο ρεκόρ. "Το νέο μας όνειρο του χρόνου να κυκλώσουμε την Αμφίπολη", λέει η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών.Ένα γιγαντιαίο κουλούρι Θεσσαλονίκης με συνολική διάμετρο 165 μέτρα και 76 εκατοστά περικύκλωσε συμβολικά τον Λευκό Πύργο και οδεύει για το βιβλίο Γκίνες.
Οι αρτοποιοί της Θεσσαλονίκης δούλευαν συνεχώς επί 20 ώρες συνέχεια και ξεκίνησαν από τα ξημερώματα της Κυριακής να ψήνουν τα κουλούρια που στη συνέχεια ένωσαν δημιουργώντας το κουλούρι γίγας. Χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 700 κιλά αλεύρι και 250 κιλά σησάμι.
Από νωρίς το πρωί οι αρτοποιοί μοίραζαν μικρότερα κουλούρια σε όσους βρέθηκαν στην παραλία, ενώ με τη λήξη της εκδήλωσης το κουλούρι-γίγας κόπηκε και μοιράστηκε σε όσους θέλουν να πάρουν μια μπουκιά από το ξεχωριστό παρασκεύασμα. Μάλιστα, το κουλούρι καταναλώθηκε μέσα στο χρόνο ρεκόρ των 10 λεπτών.


Το happening πραγματοποιήθηκε από το δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας.
Μάλιστα, όπως τόνισε η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Έλσα Κουκουμέρια μετά τον Λευκό Πύργο το καινούργιο όνειρο των αρτοποιών είναι να κυκλώσουν τον επόμενο χρόνο τον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη.Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της κυρίας Κουκουμέρια.
Ακόμη, οι αρτοποιοί της Θεσσαλονίκης δώρισαν στον δήμαρχο μια μικρογραφία του Λευκού Πύργου από κουλούρι.Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...