Έκκληση "ζωής" για την 27χρονη Μαρία


Όλα άλλαξαν στη ζωή της 27χρονης Ηρακλειώτισσας Μαρίας Σπανού πριν από δύο μήνες, όταν μια μαγνητική που έκανε για να βρει από πού προερχόταν η ενόχληση που είχε στα μάτια έδειξε δυστυχώς καρκίνο στον εγκέφαλο.
Από τότε ο αγώνας της οικογένειάς της στην κλινική του Αγίου Λουκά είναι εξαιρετικά μακρύς και δύσκολος, αλλά όλα θα πάνε καλά, αν ο κόσμος ανταποκριθεί στην έκκληση για βοήθεια!


Μέχρι εκείνη τη στιγμή ζούσε μια φυσιολογική ζωή. Όλα όμως άλλαξαν, προς το χειρότερο δυστυχώς, όταν βρέθηκε από τη μαγνητική ότι πάσχει από γιγαντιαία χωροκατακτητική εξεργασία στη βάση του κρανίου.

Η οικογένεια της Μαρίας άρχισε αμέσως ενέργειες για να δει τι θα κάνει στο εξής και πού θα απευθυνθεί. Τα οικονομικά τους περιορισμένα. Και το κόστος σε τέτοιες επεμβάσεις μεγάλο. Στο Ηράκλειο οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου απάντησαν πως δεν αναλαμβάνουν τόσο λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις. Η έρευνα που έγινε οδήγησε την οικογένεια στη λύση της κλινικής του Αγίου Λουκά στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, η Μαρία Σπανού υπεβλήθη σε δύο επεμβάσεις στον εγκέφαλο με ρομποτική. Η Μαρία χρειάστηκε να νοσηλευτεί για περίπου δύο μήνες στην εντατική, στις 29 Αυγούστου.

Αυτές οι δύο επεμβάσεις είχαν μάλλον επιτυχία. Όπως όλα δείχνουν, η αποκατάσταση της υγείας της κοπέλας βρίσκεται σε καλό δρόμο. Όμως τα έξοδα είναι δυσβάσταχτα. Μόνο για τις επεμβάσεις η κλινική ζητάει 20.000 ευρώ. Και χρειάζονται και 200 ευρώ για κάθε μέρα νοσηλείας εκτός εντατικής. Και εκτιμάται ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 20 μέρες νοσηλείας.

«Προσπαθήσαμε να καταφύγουμε στα δημόσια νοσοκομεία. Αλλά στο ΠΑΓΝΗ μας είπαν ότι δεν έχουν τα κατάλληλα μηχανήματα. Αλλά και σε άλλα δημόσια νοσοκομεία, πάλι δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα», είπε η μητέρα της κοπέλας κ. Ζαχαρένια Συντυχάκη και πρόσθεσε: «Μέχρι τώρα όλη αυτή η υπόθεση μάς έχει κοστίσει γύρω στα 45 χιλιάδες ευρώ, χωρίς τις επόμενες μέρες νοσηλείας και τα έξοδα των διαφόρων επεμβάσεων».

Η οικογένεια της 27χρονης ζητάει από την κοινωνία να βοηθήσει όσο μπορεί, για να συγκεντρωθούν τα χρήματα αυτά και να ξεχρεώσουν την κλινική του Αγίου Λουκά.


Για τον καλό αυτό σκοπό έχει δημιουργηθεί ο λογαριασμός τραπέζης 30000248552-8 στην Παγκρήτια Συνεταιριστική.

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...