Αξίζει να πας... Μαυρίκιο (Μέρος 1ο)

O Μαυρίκιος είναι μία νησιωτική χώρα κοντά στη νοτιοανατολική ακτή της αφρικανικής Ηπείρου στο νοτιοδυτικό Ινδικό Ωκεανό , περίπου 900 χιλιόμετρα (560 μίλια) ανατολικά της Μαδαγασκάρης. 
(κάντε κλικ στις φωτογραφίες για να τις δείτε στο αρχικό μέγεθος)

Ο Μαυρίκιος είναι μέρος των νήσων Mascarene, με το γαλλικό νησί Ρεϋνιόν 200 χιλιόμετρα (120 μίλια) στα νοτιοδυτικά και το νησί της Rodrigues 570 χιλιόμετρα (350 μίλια) στα βορειοανατολικά.
Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του νησιού είναι το Πορτ Λουί στα βορειοδυτικά, ενώ άλλοι σημαντικοί οικισμοί είναι το Ρόουζχιλ, η Μπο Μπασίν, η Κουρεπίπ, το Βακόας, το Φίνιξ και η Κουάτρ Μπορν.
νούφαρα

Οι κύριες γλώσσες που ομιλούνται στο Μαυρίκιο είναι Creole , γαλλικά και αγγλικά και το νόμισμά τους η Ρουπία Μαυρίκιου.
Το τοπικό κλίμα είναι τροπικό, ενώ επηρεάζεται παράλληλα από τους νοτιοανατολικούς αληγείς ανέμους, προσδιορίζοντας δύο εποχές. Ο χειμώνας είναι θερμός και ξηρός και διαρκεί από το Μάιο ως και το Νοέμβριο, ενώ τους υπόλοιπους μήνες το καλοκαίρι είναι ζεστό και υγρό.

Το τροπικό νησί του Μαυρίκιου, περιβάλλεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από κοραλλιογενείς υφάλους, διαθέτει εξαιρετική βλάστηση, καταρράκτες, ηφαίστεια και ατελείωτες λευκές παραλίες!!! Ένα μαγικό ταξίδι...

άρθρο downtime με πληροφορίες από en.wikipedia.org
φώτο: Ζάχμαρι
Ευχαριστούμε!!!
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...