Αξίζει να πας... Τυνησία (Έρημο Σαχάρα)

Ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα έχουμε σήμερα σε μία όμορφη χώρα, που όμως έχει "υποστεί" πολλή βία, εσωτερική, πολιτική, τρομοκρατική κλπ. Είμαστε από τους τυχερούς και βρεθήκαμε εκεί πολύ πριν να ξεκινήσουν τα επεισόδια που μαστίζουν τη χώρα τα τελευταία χρόνια! Επειδή όμως όλα κάποτε θα τελειώσουν και ένα ταξίδι στην Τυνησία αποτελεί σίγουρα εμπειρία ζωής, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν ξανά και η ασφάλεια των ταξιδιωτών είναι σίγουρη, ελπίζουμε να μπορέσετε και εσείς να κάνετε να επισκεφτείτε την όμορφη χώρα της Αφρικής!!!

Η διαφορετική νοοτροπία και κουλτούρα, η μαγευτική έρημος της Σαχάρας, οι αντιθέσεις του Βορρά και του Νότου, η τεράστια ιστορία ετών αλλά και ότι πρόκειται για ένα οικονομικό προορισμό θα συντελέσουν θετικά στην απόφαση σας να την επισκεφτείτε. 
Μη διστάσετε να εξερευνήσετε την κουζίνα της. 
Επίσης, αν έρθετε σε επαφή με τους ντόπιους, προσοχή στη σύντροφό σας, μπορεί να σας... κάνουν παζάρι με προσφορά καμηλών για να σας την πάρουν!!! 
Τέλος, να θυμάστε να κάνετε παζάρι στην τιμή σε ό,τι αγοράζετε!!! Τους αρέσει η διαδικασία, συν ότι οι τιμές είναι σίγουρα αρκετά... ανεβασμένες!

Ξεκινάμε λοιπόν τη βόλτα μας πηγαίνοντας σχεδόν 10 χρόνια πίσω...

Η Τυνησία (κοινώς Τούνεζι - Αραβικά: تونس ,Tunis - Τούνις ή και «Ιφρικιγιέ») αλλά και επίσημα: Δημοκρατία της Τυνησίας είναι μια χώρα στις μεσογειακές ακτές της Βόρειας Αφρικής. Είναι το μικρότερο και πιο ανατολικό από τα κράτη που εκτείνονται κατά μήκος της οροσειράς του Άτλαντα και συνορεύει με την Αλγερία στα δυτικά και τη Λιβύη στα νοτιοανατολικά. 

Ο Βορράς είναι πιο πλούσιος και έχει πολλά αξιοθέατα για να θαυμάσετε! Μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και παραλίες, όπως αυτή της Χαμμαμέτ, για αυτούς που θέλουν να κάνουν τα μπάνια τους!
Μη ξεχάσετε να επισκεφτείτε το Κολοσσαίο του Ελ Τζεμ, την αρχαία Καρχηδόνα, την πρωτεύουσα Τύνισα και τα παζάρια της (Μεδίνα), αλλά και το μουσείο Ρωμαϊκών Μωσαϊκών. 
Μνημεία, Τέχνες και Ιστορία


 Μία βόλτα στην πόλη
Στην ΜεδίναΤρώγλες


Κυκλαδίτικο στυλ... looks like Greece :)


Το 40% της χώρας καταλαμβάνει η έρημος Σαχάρα και το υπόλοιπο περιλαμβάνει γόνιμα εδάφη και προσβάσιμες ακτές. 
O Νότος είναι όμως το κάτι διαφορετικό... με πρωτεύουσα την εξωτική όαση της Ντοζέρ, την έρημο Σαχάρα και την όαση της Ντουζ, με απίστευτους αντικατοπτρισμούς λόγω της ζέστης και τα σκηνικά του Πόλεμου των Άστρων να σας περιμένουν για να "πάρετε μέρος" στην ταινία και εσείς!

Σαφάρι με τα τζιπ

Μία όαση στην έρημο

Στην Τυνησία υπάρχουν τόσα πολλά μέρη ακόμα να επισκεφτείς σε ένα μελλοντικό ταξίδι, μέρη που σίγουρα θα σας τα προτείνει το ταξιδιωτικό γραφείο που θα επιλέξατε!!! Εμείς απλά εδώ μοιραστήκαμε την εμπειρία και κάναμε κάποιες ελπίζουμε αξιόλογες προτάσεις στους φίλους του Down Time. 
Θα τα πούμε σύντομα ξανά...

άρθρο και φωτογραφίες Down Time με πληροφορίες από Web
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...