Τι αποκάλυψε η Google για τη θέση της γυναίκας στο σύγχρονο κόσμο

Η θέση της γυναίκας τις τελευταίες δεκαετίες ,σε όλο το σύγχρονο κόσμο,  έχει βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με αυτή των αντρών. Η΄ μήπως όχι;;;

Μήπως ακόμα βγάζουν λιγότερα χρήματα , δυσκολεύονται περισσότερο στην είσοδο τους στα συστήματα υγείας και αντιμετωπίζουν περισσότερη βία, σωματική αλλά και ψυχολογική;

Για να τονίσει το μέγεθος της παγκόσμιας ανισότητας των δύο φύλων,  η UN Women - μία οντότητα των Ηνωμένων Εθνών που εστιάζει σε θέματα γυναικών και ισότητας των δύο φύλων, έχει δημιουργήσει μια ισχυρή διαφημιστική καμπάνια που χρησιμοποιεί δεδομένα που συλλέγονται από την Google.
Οι γυναίκες δε θα έπρεπε να ...
- έχουν δικαιώματα
- να ψηφίζουν 
- να δουλεύουν
- να παίζουν μποξ

Η καμπάνια αυτή χρησιμοποιεί την πιο δημοφιλή παγκοσμίως μηχανή αναζήτησης (Google), για να δείξει πώς η ανισότητα των φύλων είναι ακόμα και σήμερα ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Οι εικόνες δείχνουν τα αποτελέσματα των γνήσιων αναζητήσεων, φανερώνοντας δημοφιλείς απόψεις σε όλο τον Παγκόσμιο Ιστό ( World Wide Web ) .

Δοκιμάστε και εσείς να πληκτρολογήσετε όποια από τις παρακάτω προτάσεις θέλετε, στα αγγλικά και διαπιστώστε την αλήθεια της καμπάνιας! 

Οι γυναίκες δε πρέπει:
- να οδηγούν
- να είναι επίσκοποι
- να μιλούν να μιλούν στην εκκλησία
και...
- να τις εμπιστεύεσαι!!!

Οι γυναίκες θα έπρεπε να:
- μένουν σπίτι
- να είναι δούλες
- να μένουν στην κουζίνα τους
- να μη μιλούν στην εκκλησία

Οι γυναίκες θα πρέπει:
- να μπαίνουν στην θέση τους
- να γνωρίζουν τη θέση τους
- να ελέγχονται
- να είναι πειθαρχημένες

άρθρο: downtime
πληροφορίες - φώτο : unwomen.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...