Αξίζει να πας... Φολέγανδρο - Κυκλάδες (φώτο)

To Down Time - Αξίζει να πας έχει πια το δικό του σπίτι στoν ιστότοπο Down Time Traveler by Angeliki SaitakiΠατήστε Eδώ > angelikisaitaki.com για να τον επισκεφτείτε και να βρείτε αυτό κι ακόμα περισσότερα ταξίδια! 

Καλωσήρθαμε στη Φολέγανδρο!!!
Πρώτη εντύπωση;;; Πολύ καλή!!! Άριστη!
Τι συναντήσαμε;
Ένα όμορφο, ήρεμο νησάκι, γεμάτο χρώματα γαλάζια και άσπρα, με τουρίστες Έλληνες και ξένους που αναζητούν την ξεκούραση και τη χαλάρωση!!! 

Η Φολέγανδρος ανήκει στις νοτιοδυτικές Κυκλάδες. Έχει μέγιστο ύψος 455 μέτρα, έκταση 32 τετραγωνικά χιλιόμετρα και αριθμεί γύρω στους 650 κατοίκους.
Αξίζει να γευτείτε το σπιτικό, παραδοσιακό φαγητό στη Χώρα, στον Καραβοστάση, στην Αγκάλη ή στην Άνω Μεριά, και να διασκεδάσετε τις νύχτες με ρακόμελα στις πλατείες της Χώρας.
Αφού φτάσετε στο λιμάνι του καραβοστάτη θα ξεδιπλωθούν σιγά σιγά μπροστά σας όλες οι ομορφιές του νησιού!!! Αν είστε λάτρης του πράσινου, μάλλον δεν είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς, αλλά σίγουρα θα σας ανταμείψει με διαφορετικούς τρόπους!


Στο βάθος της παραπάνω φωτογραφίας βλέπετε την εκκλησία της Παναγίας. Είναι η μεγαλύτερη εκκλησία της Φολέγανδρου, αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Βρίσκεται σκαρφαλωμένη στο βράχο πάνω από τη Χώρα και είναι χτισμένη κατά πάσα πιθανότητα στη θέση αρχαίου ναού, οικοδομικό υλικό του οποίου χρησιμοποιήθηκε για την ανέγερσή της.


Δεν έχετε παρά να περιπλανηθείτε στα πλακόστρωτα της Χώρας και στα στενά του Κάστρου, να ανεβείτε στο βράχο της Παναγίας με την πανοραμική θέα στο Αιγαίο, να κολυμπήσετε στις ερημικές ή στις πολυσύχναστες παραλίες της, να εξερευνήσετε τη φύση μέσα από τα μονοπάτια που διατρέχουν κάθε γωνιά του νησιού. 



άρθρο και φωτογραφίες down time
χρήσιμες πληροφορίες αντλήθηκαν από το http://www.folegandros.gr
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...