Άρωμα... Χανίων στα βραβεία Grammy (music vid)

Αρωμα... Χανίων είχε η 55η τελετή απονομής των βραβείων Grammy το βράδυ της Κυριακής στο Λος Αντζελες. Ο λόγος; Η παρουσία του Χανιώτη ομογενή Μάικ Βασιλομανωλάκη στην παραγωγή του δίσκου 'Echoes of Love' του Ομάρ Ακραμ, ο οποίος απέσπασε το βραβείο για το καλύτερο 'New Age Album' της χρονιάς. 
Φημισμένος καρδιολόγος, με δική του κλινική στο Λος Αντζελες, ο Μανώλης Βασιλομανωλάκης είναι δεύτερης γενιάς Ελληνοαμερικανός με καταγωγή από τα Χανιά. Ο πατέρας του είναι από το Νίππος Αποκορώνου και η μητέρα του από την Αγία Μαρίνα. Στο άκουσμα της είδησης επικοινωνήσαμε μαζί του για να μας εξηγήσει πως... συνδυάζει την ιατρική μπλούζα με το... λαμπερό κουστούμι της τελετής των Grammy.
«Ολα ξεκίνησαν δεκαέξι χρόνια πριν, όταν μιλούσα με τον καλό μου φίλο τον Τάκη Παπαδάτο για επενδύσεις. Αυτός ήταν που μου πρότεινε να 'επενδύσω σε ανθρώπους'. Μου ?πε τότε ότι δουλεύει με ένα καλό παιδί τον Ομάρ Ακραμ, ο οποίος συνθέτει καταπληκτική μουσική και αναζητά χρηματοδότη για να βγάλει δίσκο», δηλώνει στα 'Χ.Ν.' ο κ. Βασιλομανωλάκης.
Ετσι, λοιπόν, ξεκίνησε η συνεργασία του με τον Ακραμ, ο οποίος, όντας γιος διπλωμάτη, είχε ταξιδέψει πολύ στη ζωή του και επηρεάστηκε από τη μουσική κουλτούρα πολλών χωρών. Το 'Echoes of Love' είναι ένα άλμπουμ με ορχηστρικά κυρίως κομμάτια, μέσα από τα οποία «πετύχαμε τη μέγιστη αναγνώριση της προσπάθειάς μας μέχρι σήμερα», όπως αναφέρει ο κ. Βασιλομανωλάκης, εξηγώντας μας ότι στο παρελθόν τα άλμπουμ του Ακραμ είχαν βρεθεί στο TOP-15 των αμερικανικών charts. 
«Για να φτάσουμε στα Grammy έπρεπε να συναγωνιστούμε 4.000 μουσικούς», επισημαίνει ο κ. Βασιλομανωλάκης, δηλώνοντας «ενθουσιασμένος και συγκινημένος γι? αυτό που πετύχαμε». 

«ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΚΡΗΤΗ»
Αν και έμεινε μόλις έναν χρόνο ,στην ηλικία των επτά ετών, στην Κρήτη, ο Μάικ Βασιλομανωλάκης επιστρέφει στα Χανιά κάθε χρόνο για να δει συγγενείς και φίλους. «Αγαπώ πάρα πολύ τον τόπο μου. Ολοι οι Κρητικοί ομογενείς τον αγαπάμε. Η Κρήτη μάς δίνει δύναμη για να δημιουργούμε και να πετυχαίνουμε όλο και περισσότερα πράγματα που θα κάνουν την Ελλάδα να ακούγεται για καλό λόγο στο εξωτερικό, γιατί το έχει ανάγκη η χώρα μας», επισημαίνει στα 'Χ.Ν.', δηλώνοντας λυπημένος για όσα διαδραματίζονται σήμερα στη χώρα μας. 
Πρόεδρος των Ελλήνων Γιατρών της Νοτίου Καλιφόρνιας και με συμμετοχή σε Κρητικούς Συλλόγους και Σωματεία της ομογένειας ο κ. Βασιλομανωλάκης δεν σταμάτησε να μας μιλά για την αγάπη που τρέφουν οι Κρήτες του εξωτερικού για το νησί τους, αλλά και για την Ελλάδα. 
«Είμαστε περήφανοι που είμαστε Ελληνες και Κρητικοί. Από όλα τα Σωματεία της ομογένειας θα έλεγα ότι τα πιο επιτυχημένα είναι τα Κρητικά. Το έχουμε 'μέσα μας' που λένε...  Και πώς να μην είσαι περήφανος, όταν βρίσκεσαι τόσο μακριά από τον τόπο σου, αλλά ακούς να μιλάν για τον Καζαντζάκη και για τον Βενιζέλο;».

«ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ»
Οσο για το μήνυμα που ήθελε να στείλει με αφορμή τη βράβευση στα Grammy, ο κ. Βασιλομανωλάκης ανέφερε: «Οταν κερδίσαμε το βραβείο, είπα δύο λόγια στη σκηνή που νομίζω συνοψίζουν το μήνυμά μου. Οταν έχετε την ευκαιρία να βοηθήσετε κάποιον να υλοποιήσει τα όνειρά του, να το κάνετε. Γιατί έτσι θα βγουν αληθινά και τα δικά σας όνειρα». 

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...