Ποια προϊόντα ΔΕΝ ανακυκλώνονταιΠολλά από τα προϊόντα που φαινομενικά προέρχονται από ανακυκλώσιμα υλικά, στην πραγματικότητα δεν ανακυκλώνονται και πρέπει να τοποθετούνται σε συμβατικούς κάδους σκουπιδιών. Ο κύριος Δημήτρης Χωματίδης, Μηχανικός Περιβάλλοντος και συνεργάτης της Οικολογικής Εταιρίας Ανακύκλωσης, διευκρινίζει στο metrogreece.gr τι πρέπει να προσέχουμε.

"Κατά καιρούς έχουν ακουστεί πολλά για τα κουτιά της πίτσας. Εκείνο που πρέπει να επισημάνουμε είναι πως όλα αυτά τα κουτιά διαθέτουν μια δεύτερη εσωτερική βάση, η οποία μπορεί να ανακυκλωθεί. Αφαιρούμε λοιπόν το πρώτο χαρτί το οποίο περιέχει λίπη ή υπολείμματα φαγητού, συμπιέζουμε τη δεύτερη εσωτερική βάση και την αφήνουμε στους μπλε κάδους.

Όσον αφορά στις πλαστικές σακούλες,  θα πρέπει να διαχωρίζονται από τα σκουπίδια που περιέχουν κατά τη ρίψη τους στους μπλε κάδους. 

Τα cd, το αφρολέξ, το αλουμινόχαρτο, τα κεραμικά, το σύρμα  και οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή δεν πρέπει να τοποθετούνται στους κάδους ανακύκλωσης. Επίσης, το τζάμι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο κατά την αποκομιδή και ενδέχεται να προκαλέσει τραυματισμό στους εργαζόμενους. Τα γυάλινα μπουκάλια αντίθετα και γενικότερα οι γυάλινες αλλά και οι ξύλινες συσκευασίες, είναι ανακυκλώσιμες.

Επιπλέον, εκείνο που πολύς κόσμος δεν γνωρίζει είναι πως τα παιχνίδια που λειτουργούν με μπαταρίες δεν ανακυκλώνονται διότι είναι ηλεκτρικές συσκευές και σαν τέτοιες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται. 

Τέλος, τα καπάκια των πλαστικών μπουκαλιών καλό θα είναι να αφαιρούνται προτού τα μπουκάλια συμπιεστούν και τοποθετηθούν στους μπλε κάδους".

αναδημοσίευση από http://www.metrogreece.gr Κέλλυ Φαναριώτη
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...