Η ανατομία του... κεραυνοβόλου έρωτα!!!

Η ακαταμάχητη έλξη απέναντι σε έναν άγνωστο «πηγάζει» από το μπροστινό μέρος του εγκεφάλου.

Ο έσω προμετωπιαίος φλοιός του εγκεφάλου φαίνεται ότι είναι ο «ένοχος» για τον σπινθηροβόλο μαγνητισμό του κεραυνοβόλου έρωτα, καθώς σύμφωνα με Ιρλανδούς επιστήμονες παίζει καθοριστικό ρόλο ως προς τις ερωτικές μας επιλογές.
Όπως διαπίστωσαν συγκεκριμένα οι ερευνητές από το Trinity College στο Δουβλίνο, διαφορετικές περιοχές του έσω προμετωπιαίου φλοιού – που εντοπίζεται στο μπροστινό μέρος του εγκεφάλου -, ευθύνονται για την αστραπιαία κρίση μας γύρω από τη φυσική έλξη που μπορεί μέσα σε λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου να υποδείξει τον «ιδανικό» σύντροφο.


Speed-dating στο όνομα της επιστήμης
Στην πρωτότυπη μελέτη των Ιρλανδών έλαβαν μέρος 78 γυναίκες και 73 άνδρες, όλοι τους ετεροφυλόφιλοι και ελεύθεροι. Πριν τεθούν στην πραγματική δοκιμασία, 39 από τους συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε λειτουργική μαγνητική τομογραφία (fMRI), ενώ παράλληλα παρατηρούσαν τις φωτογραφίες των ατόμων που επρόκειτο να συναντήσουν κατά τη διάρκεια της επόμενης φάσης και αξιολογούσαν τον καθένα από το 1 ως το 4 (με το 4 να αντιστοιχεί στο «θέλω πολύ να βγω μαζί του»).
Προκειμένου να εξετάσουν τι πραγματικά συμβαίνει με την πρώτη ματιά, οι επιστήμονες διοργάνωσαν μέσα στις επόμενες μέρες μια βραδιά speed-dating κατά την οποία οι συμμετέχοντες κινούνται κυκλικά σε έναν χώρο και μιλούν με όλους για πέντε λεπτά. Μετά την ολοκλήρωση των ραντεβού-«αστραπή» οι ειδικοί ζήτησαν από τους εθελοντές να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια στα οποία θα υποδείκνυαν το άτομο που θα ήθελα να ξαναδούν.
Όπως φάνηκε και κατά τη διάρκεια της βραδιάς των αστραπιαίων ραντεβού, οι εθελοντές είχαν πολύ καλή κρίση για το ποιος τους ενδιέφερε βάσει των φωτογραφιών. Οι ερευνητές είδαν ότι το αρχικό ενδιαφέρον όσων είχαν υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία απέναντι στους εικονιζόμενους στις φωτογραφίες ήταν κατά 63% αληθινό και κατά την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους.
Οι εθελοντές που «τα βρήκαν» με το αντικείμενο του πόθου τους κατάφεραν να ανταλλάξουν τηλέφωνα και ένα 10%-20% ξαναβγήκε ραντεβού.
«Η αλήθεια είναι ότι γελάσαμε πολύ κατά τη διάρκεια της μελέτης και ελπίζουμε κάποια μέρα να λάβουμε ένα προσκλητήριο γάμου, για την ώρα πάντως δεν έχουμε λάβει κάτι» λέει αστειευόμενος ο διδακτορικός φοιτητής Ψυχολογίας και ερευνητής στη μελέτη Τζέφρι Κούπερ.
Κατά τη διάρκεια των «καυτών» κρίσεων, φάνηκε να «παίρνει φωτιά» μια συγκεκριμένη περιοχή του έσω προμετωπιαίου φλοιού που ονομάζεται PCC (Paracingulate cortex). Σύμφωνα με τους επιστήμονες η έντονη δραστηριότητα που καταγράφηκε στο συγκεκριμένο σημείο συνδέεται με τις τελικές «ροζ» αποφάσεις μας.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ via www.otherside.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...