Τα 10 θεότρελα βραβεία Ig Nobel. Δείτε τα...

Τι είναι τα Ig Nobel; Μια σειρά ασυνήθιστες , αλλά και κάπως άχρηστες επιστημονικές ιδέες και ανακαλύψεις, που απονέμονται λίγο πριν από την κανονική απονομή Νόμπελ .

Τα Ig απονέμονται από τον χιουμοριστικό οργανισμό-περιοδικό "Χρονικά της Απίθανης Έρευνας" και η για 22η χρονιά απονομή έγινε στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Την απονομή των βραβείων - παρωδία την έκαναν μάλιστα πραγματικοί νομπελίστες.


H βασική επιδίωξη των Ig Nobel είναι οι ανακαλύψεις που θα βραβευτούν "πρώτα κάνουν τους ανθρώπους να γελάνε και μετά τους κάνουν να σκεφθούν. Επίσης αποσκοπούν να γιορτάσουν το ασυνήθιστο, να τιμήσουν το ευφάνταστο και να ενισχύσουν το ενδιαφέρον των ανθρώπων για την επιστήμη και την τεχνολογία."

Ας δούμε τη λίστα με τα βασικά βραβεία που απενέμηθηκαν


1) Βραβείο Ψυχολογίας
Το συγκεκριμένο βραβείο πήραν Ολλανδοί ψυχολόγοι που ανακάλυψαν ότι αν κάποιος γέρνει προς τα αριστερά, ο πύργος του Άιφελ του φαίνεται μικρότερος, ενώ αν γέρνει προς τα δεξιά, του φαίνεται ψηλότερος. Προκύπτει λοιπόν ότι η κλίση του σώματος προς τα αριστερά ή τα δεξιά επηρεάζει διαφορετικά την εκτίμηση του μεγέθους ενός αντικειμένου.

2) Βραβείο Νευροεπιστήμης
Το πήραν αμερικανοί νευροεπιστήμονες που ανακάλυψαν εγκεφαλική δραστηριότητα σε ένα νεκρό σολομό.


3) Βραβείο Ακουστικής  
Απονεμήθηκε σε Ιάπωνες ερευνητές επειδή δημιούργησαν μια συσκευή , με το όνομα Η συσκευή , με το όνομα SpeechJammer, η οποία μπερδεύει τα λόγια ενός ανθρώπου και έτσι μπορεί να σωπάσει ακόμα κι έναν... πολυλογά καυχησιάρη. Μήπως η γυναίκα σας ή ο άντρας σας  γκρινιάζει συνεχώς; Μόλις βρήκατε τη λύση!!! :-P

4) Βραβείο Ανατομίας
Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι χιμπατζήδες μπορούν να αναγνωρίζονται μεταξύ τους όταν βλέπουν φωτογραφίες από τα οπίσθιά τους

5) Βραβείο Χημείας
Σουηδός ερευνητής ανακάλυψε γιατί τα μαλλιά των ανθρώπων πρασινίζουν, όταν ζουν σε συγκεκριμένα σπίτια σε μια συγκεκριμένη σουηδική πόλη 

6) Βραβείο Φυσικής
Βρετανοί και Αμερικανοί ερευνητές προσπάθησαν να εξηγήσουν ποιες δυνάμεις δημιουργούν το σχήμα και την κίνηση μίας ανθρώπινης αλογοουράς.

7) Βραβείο Ειρήνης
Αμερικανοί επιστήμονες που με τη βοήθεια της τεχνολογίας μετέτρεψαν παλιά ρωσικά πυρομαχικά σε νέα διαμάντια 

8) Βραβείο Δυναμικής των Ρευστών
Αμερικανοί ερευνητές που βρήκαν γιατί δύσκολα μπορεί να μεταφέρει κανείς ένα φλιτζάνι καφέ χωρίς να τον χύσει . Οι λόγοι: Η ταχύτητα του βαδίσματος, η ψυχική συγκέντρωσή του και... όσο και αν φαίνεται περίεργο, ο θόρυβος.

9) Λογοτεχνίας: 
Το Ελεγκτικό Συνέδριο της αμερικανικής κυβέρνησης συνέταξε έκθεση σχετικά με τις εκθέσεις για τις εκθέσεις, η οποία συνιστά την προετοιμασία μίας έκθεσης αναφορικά με τις εκθέσεις για τις εκθέσεις σχετικά με τις εκθέσεις.
Τι να πω; Και μόνο που το σκέφτηκαν...

10) Βραβείο Ιατρικής:
Σε Γάλλο ερευνητή που παρείχε συμβουλές σε γιατρούς σχετικά με το πως οι γαστρεντερολόγοι που κάνουν κολονοσκοπήσεις του εντέρου, μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο έκρηξης αερίων μέσα στους ασθενείς τους. 
Ωχ, danger zone. Καλύτερα να φεύγω... άρθρο down time
πληροφορίες από http://www.improbable.com/
φώτο: web
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...