Αξίζει να πας... Μάταλα - Μέρος Ι (Kρήτη) - Αφιέρωμα στο Φεστιβάλ + Οδηγός

To Down Time - Αξίζει να πας έχει πια το δικό του σπίτι στoν ιστότοπο Down Time Traveler by Angeliki SaitakiΠατήστε Eδώ > angelikisaitaki.com για να τον επισκεφτείτε και να βρείτε αυτό κι ακόμα περισσότερα ταξίδια! 

17/6/2012
Για πρώτη φορά φέτος, βρεθήκαμε και εμείς με την παρέα μας στο 2ο Φεστιβάλ "Μάταλα 2012". Οι εντυπώσεις μας ήταν οι καλύτερες. Η αλήθεια είναι ότι η οργάνωση ήταν πάρα πολύ καλή και ο κόσμος δεν ταλαιπωρήθηκε, ειδικά στο θέμα του πάρκινγκ, αν σκεφτεί κανείς το πόσο πολύς κόσμος έφτασε στα Μάταλα, από όλον την Ελλάδα και τον κόσμο. 

Χωρίς πολλά λόγια , ας γνωρίσουμε λοιπόν τα Μάταλα...
Τα Μάταλα ήταν το αρχαίο λιμάνι της Φαιστού και της Γόρτυνας, μια κοινότητα ψαράδων που μετέπειτα εξελίχτηκε σε ένα σύγχρονο μέρος διακοπών. Βρίσκεται νοτιοδυτικά σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το χωριό Πιτσίδια και 75 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο. Τα Μάταλα είναι κτισμένα στην παραλιακή ακτή του κόλπου της Μεσσαράς σε ένα μικρό και γραφικό κολπίσκο.

Δείτε στο στον google map πως θα βρεθείτε εκεί
Προβολή Οδηγίες κατεύθυνσης προς Μάταλα, Τυμπάκι 70200, Ελλάς σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Έχουν γραφτεί πολλές σελίδες ιστορίας εδώ. Κανένας δεν ξέρει σίγουρα ποιος δημιούργησε τις σπηλιές αλλά φαίνεται πιθανό ότι φτιάχτηκαν κατά την Ρωμαϊκή εποχή ή από τους πρώτους χριστιανούς σαν χριστιανικοί τάφοι.



Σκαλισμένος κορμός δέντρου 



Εξ' αιτίας της εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, τα Μάταλα έγιναν χώρος συνάντησης για τα «παιδιά των λουλουδιών» το 1968. Αν και η ιδέα τους απέτυχε να πραγματοποιήθει, αποζημιώθηκαν από την ασύγκριτη ομορφιά της περιοχής η οποία δίνει τόσες πολλές αντιθέσεις ενάντια στην έννοια της καταστροφής και του πολέμου.



Ζωγραφιές κατά μήκος του κεντρικού δρόμου των Ματάλων




Dance or Die?



Εναντίωση στον πόλεμο με το σύνθημα "Peace is always beuatiful"



Τα λέει όλα η φωτογραφία










Η κεντρική σκηνή λίγο πριν τις πρόβες του Σαββάτου



Η μουσική συνόδευε τους λουόμενους από νωρίς το απόγευμα. Στην φωτογραφία βλέπετε τον πολύ γνωστό Κρητικό καλλιτέχνη Μιχάλη Τζουγανάκη να κάνει την απαραίτητη πρόβα κατά τις μεσημεριανές ώρες.


Ένας χίπις καθηλώνεται από την Κρητική μουσική



Σιγά σιγά βραδιάζει, ενώ τα συγκροτήματα έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν στη σκηνή.






Η κεντρική σκηνή αργά το βράδυ. Ο κόσμος παραμένει και όλοι περάσαμε πολύ όμορφα. 

άρθρο και φώτο down time
πληροφορίες από  visitmatala.com και  http://www.explorecrete.com/
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...