Συνέβη τότε στις 7 Αυγούστου

*317 γεννήθηκε ο Κωνστάντιος Β', Ρωμαίος αυτοκράτορας
*1598 γεννήθηκε ο Γκέοργκ Στίρνχιλμ, Σουηδός ποιητής

*1876 γεννήθηκε η Μάτα ΧάριΟλλανδή κατάσκοπος. Το όνομα Μάτα Χάρι ήταν ψευδώνυμο της Ολλανδής Μαργαρίτα Τσέλε (πλήρες όνομα Margaretha Geertruida "Grietje" Zelle MacLeod 1876-1917) που υπήρξε σπουδαία χορεύτρια ινδικών χορών, εταίρα, αλλά και φημισμένη κατάσκοπος στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η Μαργαρίτα Τσέλε είχε παντρευτεί αρχικά τον λοχαγό του ολλανδικού αποικιακού στρατού Ροδόλφο ΜακΛάουντ, τον οποίο αργότερα διαζεύχθηκε. Στη συνέχεια επέστρεψε από τις Ολλανδικές Ινδίες στην Ευρώπη, όπου άρχισε να εμφανίζεται στα σημαντικότερα κοσμικά κέντρα διασκέδασης στο Παρίσι καθώς και σε άλλες πρωτεύουσες της Ευρώπης, ως Ινδή

χορεύτρια με το όνομα Μάτα Χάρι. Έχοντας ολλανδικό διαβατήριο, λόγω της ουδετερότητας της χώρας, μπορούσε σ΄ όλη τη διάρκεια του πολέμου να μετακινείται ελεύθερα από τη μία χώρα στην άλλη. 

Τελικά το 1917 συνελήφθη από τους Γάλλους με την κατηγορία του διπλού κατασκόπου κατά συρροή, προσάπτοντας της ευθύνες για το θάνατο 50.000 Γάλλων στρατιωτών. Τελικά καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε στις 15 Οκτωβρίου 1917, στην περιοχή της Βιγκένας.

*1926 γεννήθηκε ο Μανίτας ντε Πλάτα, Γεννημένος στη Νότιο Γαλλία Τσιγγάνος κιθαρίστας του φλαμένγκο
*1932 γεννήθηκε ο Αμπέμπε Μπεκίλα, Αιθίοπας Ολυμπιονίκης μαραθωνοδρόμος (πέθανε το 1973)
*1936 γεννήθηκε ο Ρόλαντ Κερκ, Αμερικανός τζαζ μουσικός
*1942 γεννήθηκε ο Κάρλος Μονζόν, Αργεντινός παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας
*1942 γεννήθηκε ο Καετάνο Βελόζο Βραζιλιάνος μουσικός, συνθέτης και τραγουδιστής
*1955 γεννήθηκε ο Βλαντιμίρ Σορόκιν, Ρώσος συγγραφέας
*1955 γεννήθηκε ο Γρηγόρης Βαλτινός, Έλληνας σκηνοθέτης και ηθοποιός
*1958 γεννήθηκε ο Paul Bruce Dickinson , Άγγλος τραγουδιστής της Heavy Metal, μέλος των Iron Maiden
*1960 γεννήθηκε ο Ντέϊβιντ Ντουχόβνι, Αμερικανός ηθοποιός, πρωταγωνιστής στην τηλεοπτική σειρά X-Files
*1966 γεννήθηκε ο Τζίμι Γουέιλς, Αμερικανός επιχειρηματίας του Διαδικτύου, συνιδρυτής της Βικιπαίδειας

Charlize Theron
*1975 γεννήθηκε η Σαρλίζ Θερόν, Νοτιοαφρικανή ηθοποιός. Ο ρόλος που την έκανε παγκόσμια γνωστή ήταν αυτός στο «Devils Advocate» (Ο δικηγόρος του διαβόλου), όπου έπαιξε στο πλευρό των Al Pacino και Keanu Reeves. Όμως, η μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία έρχεται με το "Monster" (2003), όπου υποδύθηκε τη κατά συρροή δολοφόνο Aileen Wuornos . Για τις ανάγκες αυτού του ρόλου πήρε 20 κιλά , αλλά κέρδισε το βραβείο 'Οσκαρ για την καλύτερη ηθοποιό στα 76α βραβείο 'Οσκαρ τον Φεβρουάριο του 2004, καθώς και το Βραβείο SAG και τη Χρυσή Σφαίρα. Ήταν η πρώτη φορά που Νοτιοαφρικανή ηθοποιός που κέρδιζε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού.

*1976 γεννήθηκε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, Έλληνας ποδοσφαιριστής
*1982 γεννήθηκε ο Βασίλης Σπανούλης, Έλληνας καλαθο-σφαιριστής
*1984 γεννήθηκε ο Στράτος Περπέρογλου, Έλληνας καλαθο-σφαιριστής
*461 πέθανε ο Μαϊοριανός, Ρωμαίος Αυτοκράτορας
*1616 πέθανε ο Βιτσέντζο Σκαμότσι, Ιταλός αρχιτέκτονας
*1848 πέθανε ο Γιονς Γιάκομπ Μπερζέλιους, Σουηδός χημικός
*1938 πέθανε ο Κονσταντίν Στανισλάβσκι, Ρώσος ηθοποιός, θεατρικός παραγωγός και συγγραφέας
*1941 πέθανε ο Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ, Ινδός λογοτέχνης και φιλόσοφος, βραβείο Νόμπελ 1913

*1957 πέθανε ο Όλιβερ Χάρντι, Αμερικανός ηθοποιός, ο «χοντρός» του κωμικού διδύμου Χοντρός-Λιγνός. ήταν το έτερο μισό του Λιγνού, Σταν Λόρελ.
Μαζί με το Σταν Λόρελ αποτέλεσαν το διασημότερο κωμικό δίδυμο στην ιστορία του κινηματογράφου. Πριν γνωρίσει το Σταν Λόρελ, ο Νόρβελ Χάρντι, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, είχε παίξει σε περισσότερες από 250 ταινίες (Outwitting Dad, 1914 η πρώτη του ταινία). Έως το 1936, είχε διαταραχτεί η σχέση τους με τον επί χρόνια παραγωγό τους, το Χαλ Ρόουτς (η συνεργασία τους με τον τελευταίο λύθηκε το 1940). Ίδρυσαν δική τους εταιρεία, με την οποία γύρισαν 8 ταινίες ως το 1945. Η τελευταία κοινή του εμφάνιση με το Σταν Λόρελ έγινε το 1951, με την ταινία Atoll K ή Utopia, σε σκηνοθεσία Leo Joannon. Δύο αστεροειδείς, οι 2865 και 2866 ονομάστηκαν «Λόρελ» και «Χάρντι» στη μνήμη τους.
άρθρο downtime 
με πληροφορίες από el.wikipedia.org και en.wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...