Οι οθόνες που βλέπεις και... μυρίζεις!!!

Η τεχνολογία παρουσιάστηκε σε συνέδριο στις ΗΠΑ. Ο κύριος στη φωτογραφία βλέπει τη διαφήμιση για τον καφέ με το πλούσιο άρωμα και μπορεί να διαπιστώσει επίσης αν ο ισχυρισμός για το πλούσιο άρωμα ισχύει

Φλόριδα 
Ιάπωνες ερευνητές ανέπτυξαν μια τεχνολογία η οποία επιτρέπει σε μια οθόνη όχι μόνο να προβάλλει εικόνες αλλά και να διαχέει οσμές στο περιβάλλον. Ετσι αν σε ένα κατάστημα μια οθόνη διαφημίζει κάποιο είδος καφέ, όσοι περνούν δίπλα της ή στέκονται κοντά της θα μυρίζουν αυτόν τον καφέ.
Η οθόνη των οσμών
Την τεχνολογία ανέπτυξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Γεωργίας και Τεχνολογίας στο Τόκιο και εφαρμόζεται σε οθόνες LCD. Σφαιρίδια με αεριοποιημένο τζελ τοποθετούνται στις τέσσερις γωνίες τις οθόνης. Σε κάθε γωνία υπάρχει ένας μικροσκοπικός αεραγωγός μέσα από τον οποίον διαχέεται το άρωμα του τζελ στο περιβάλλον. Ο μηχανισμός διαθέτει επίσης μικροσκοπικούς ανεμιστήρες που ελέγχουν την ένταση αλλά και την κατεύθυνση των οσμών τις οποίες μπορούν να «στρέψουν» σε διάφορα σημεία.
Με αυτό τον τρόπο, αν υποθέσουμε ότι κάποιος κοιτάζει μια οθόνη που δείχνει μια κούπα καφέ, θα νομίζει ότι το άρωμα του καφέ βγαίνει πραγματικά μέσα από την κούπα. Προς το παρόν ο μηχανισμός μπορεί να διαχέει μόνο μια οσμή αλλά οι ερευνητές προσπαθούν ήδη να αναβαθμίσουν το σύστημα ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται περισσότερες.
Μια οθόνη με ενσωματωμένη τη νέα τεχνολογία παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες σε συνέδριο εικονικής πραγματικότητας στη Φλόριδα.

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...