Αξίζει να πας... Ελαφονήσι (Χανιά - Κρήτη)

Μία βόλτα στο Ελαφονήσι της Κρήτης...

Το Ελαφονήσι βρίσκεται 75 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Χανίων, δηλαδή 1,5 ώρα περίπου με το αυτοκίνητο. Το νησί βρίσκεται μόλις 200 μ. από την παραλία. Αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα πιο όμορφα και ιδιαίτερα μέρη της Κρήτης, ενώ η περιοχή περιλαμβάνεται στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών NATURA 2000. 


Το Ελαφονήσι είναι ένα μικρό νησάκι που ενώνεται με αβαθή νερά με την παραλία. Μπορείτε να περπατήσετε για να φτάσετε στο νησί μια και το βάθος των νερών δεν ξεπερνά σε κανένα σημείο το 1 μέτρο. Τα νερά έχουν ένα μαγευτικό τυρκουάζ χρώμα και θα σας θυμίσουν εξωτικό παράδεισο.Η άμμος στο νησί είναι λευκή, ενώ σε πολλά σημεία παίρνει μία ιδιαίτερη ροζ απόχρωση λόγω των χιλιάδων σπασμένων κοχυλιών. 


Τους καλοκαιρινούς μήνες το υπέροχο αυτό μέρος προσελκύει χιλιάδες τουρίστες καθημερινά, ιδιαίτερα κατά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Αν λοιπόν είστε φίλοι της ησυχίας και της απομόνωσης, ίσως θα ήταν καλό να προτιμήσετε ένα άλλο μήνα, ή να φροντίσετε να επισκεφτείτε το Ελαφονήσι εκτός των "ωρών αιχμής", οι οποίες είναι συνήθως οι μεσημεριανές. Μία άλλη λύση είναι να προτιμήσετε τις παραλίες εκατέρωθεν του νησιού, οι οποίες δεν έχουν τόσο κόσμο. Ειδικά αν είστε λάτρεις του γυμνισμού, αυτές αποτελούν μία καλή λύση για εσάς. Το Ελαφονήσι όμως αποτελεί και μία ιδανική λύση για οικογένειες. Τα αβαθή νερά προσφέρουν ασφάλεια σε γονείς που θέλουν τα παιδιά τους να πλατσουρίζουν χωρίς να φοβούνται για αυτά. Ο πανέμορφος όμορφος αυτός δικός μας εξωτικός παράδεισος, που σε τίποτα δε φαίνεται να υπολείπεται από την ομορφιά των νησιών της Καραϊβικής έχει και μεγάλη ιστορία. Η ιστορία του μάλιστα χάνεται στα βάθη των αιώνων, τότε που υπήρχαν ιερά αφιερωμένα στον Μουσαγέτη Απόλλωνα και στην Ινώ. Σε αυτά γίνονταν τελετές για να εξευμενίσουν τις θαλάσσιες θεότητες. 

Ένα πιο σύγχρονο κομμάτι της ιστορίας του Ελαφονησίου είναι και οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις που έγιναν εκεί κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας και όπου σφαγιάστηκαν δεκάδες γυναικόπαιδα καθώς και 40 ένοπλοι κρητικοί που οχυρώθηκαν στα βράχια του νησιού για να αντιμετωπίσουν τους Τούρκους.


Στο χάρτη που ακολουθεί θα βρείτε οδηγίες για να φτάσετε οδικώς από τα Χανιά.


Να περάσετε υπέροχα...
Down Time
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Share on Google Plus

About Down Time

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...